Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2006

VluchtelingenWerk Voorhout verhuist naar Sassenheim

Voorhout - Al jaren is VluchtelingenWerk gevestigd aan de Kerkweg in Voorhout. Er vinden de laatste tijd echter veel veranderingen plaats en dat heeft ertoe geleid dat een andere locatie gezocht en gevonden is.

door: Joep Derksen


Vluchtelingen die in Teylingen komen wonen, zullen voortaan worden opgevangen op een nieuw adres: ’t Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40c, 2171 ER in Sassenheim.

De huidige locatie van VluchtelingenWerk wordt gesloopt en mede in verband met het samengaan van de gemeenten Voorhout, Sassenheim en Warmond is er gekozen voor een meer centrale locatie om vluchtelingen en nieuwkomers te ondersteunen.

Mevrouw Marga Goorden is coördinator van VluchtelingenWerk DBN, afdeling Teylingen. Zij vertelt: “Het kan lastig zijn voor de vluchtelingen om de nieuwe locatie te vinden. We bekijken nu of de eerstkomende tijd onze vrijwilligers met de individuele vluchteling mee kunnen gaan naar ons kantoor.

Voor de komende jaren verwachten we dat het aantal vluchtelingen verder af zal nemen. Dit heeft ertoe geleid dat we ons dienstenpakket gaan uitbreiden. Vanaf januari 2006 zetten we zogenaamde conversatiegroepen op voor vrouwen van buitenlandse afkomst. Zij krijgen veel informatie over hoe de dingen gaan in Nederland. Onder meer zal besproken worden hoe de gezondheidszorg in elkaar zit, hoe het schoolsysteem werkt en op wat voor manieren de Nederlandse opvoeding anders is dan de vrouwen gewend zijn”.

VluchtelingenWerk is vanaf 14 december te bereiken op telefoonnummer: 0252 216 213.