Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 juni 2018

Communicatiecentrum bij Foto van Kampen


Noordwijk – Op 1 juni begint het 105de jaar sinds de oprichting van Foto van Kampen. Eigenaar Thomas Steenvoorden grijpt dit moment aan, om enkele innovatieve activiteiten op te zetten. Bovendien introduceert hij, als eerste in de wijde regio, 3D-selfies: een miniatuurafbeelding van jezelf of jouw geliefde.

Door Joep Derksen

Vorig jaar nam Steenvoorden de winkel over en sindsdien zijn er veel mooie dingen gebeurd. De winkel heeft een make-over gehad en Foto van Kampen is de officiële dealer geworden van Fuji Film voor de hele Bollenstreek en Leidse regio. Steenvoorden's gedachten gaan terug naar maart 2017: ,,De vorige eigenaar had twee jaar gezocht naar een opvolger en had al besloten er mee te stoppen. Na gezamenlijk een kopje koffie te drinken, besloot ik om de zaak over te nemen. Niet omdat ik er geld mee wil verdienen of de hele dag achter de balie wil staan. Maar ik vond het zonde, dat zo'n mooi bedrijf uit Noordwijk zou verdwijnen. Bovendien biedt deze winkel een compleet pakket aan, zoals studiofotografie.''

Steenvoorden wil de winkel gebruiken om een plek te zijn voor stichtingen en verenigingen, waar ze creatief bezig kunnen zijn. En helemaal gratis gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld een printer, scanner of fotomachine. ,,Het wordt een communicatiecentrum, voor non-profit organisaties. Ze kunnen gratis gebruik maken van deze werkplekken.'' Foto van Kampen heeft een subsidieaanvraag ingediend bij het innovatiefonds. Zodra dit goedgekeurd wordt, kunnen 250 Noordwijkse organisaties, maar ook scholen, ouderenbonden, sportverenigingen en andere clubs uit de regio gebruik maken van het communicatiecentrum.

Een andere nieuwe dienst, die Foto van Kampen vanaf 9 juni aanbiedt zijn de 3D-modellen. Voortaan kan iedereen een beeldje van zichzelf laten maken. Steenvoorden legt uit, hoe dat mogelijk is. ,,Ik maak gebruik van een handscanner en een full colour 3D-printer. Zo krijg je een 3D-selfie van jezelf in de vorm van een beeldje, dat tot 40 centimeter groot kan zijn.'' Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn, om te realiseren dat deze 3D-beeldjes een doorslaand succes zullen zijn. Wie als een van de eersten zo'n beeldje wil hebben, kan het beste langs komen op 9 en 10 juni; tijdens deze open dagen van Foto van Kampen. Dan biedt de winkel 10% korting op alle winkelvoorraden in het totale assortiment. Steenvoorden: ,,Die dag geef ik demonstraties van de 3D-modellen. Als het aanslaat, koop ik een grote fotoboot voor het hele lichaam. Dan kun je niet alleen modellen van mensen, maar ook van je huisdier krijgen. Zo heb je een eeuwigdurende herinnering.''

Naast Foto van Kampen is hij ook eigenaar van Bureau Binnen, dat onder meer het magazine 'Leef!' uitgeeft. Steenvoorden houdt van fietstochtjes: ,,Op de fiets kan ik nadenken over ideeën, hoe ik de winkel aanpak en bij bureau Binnen door ga.'' Sinds januari is Steenvoorden's dochter Elise bij Foto van Kampen aan de slag gegaan. Zij vormt samen met Ellen Steenbergen en twee andere werknemers een hecht team.

Foto van Kampen
De Keuvel 2, Noordwijk
T: 071 36 121 76