Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 september 2018

Gewoon lekker, lekker gewoon!


Restaurant De Klucht

NOORDWIJK – Restaurant De Klucht is al 33 jaar dé plek, waar je komt eten en genieten in een toegankelijke en dorpse sfeer. Hier vind je geen poeha, maar drie mensen die voor je zorgen en je een heerlijke maaltijd voorschotelen. Louis Mooij, Leonie Mooij en Kim Barnhoorn zijn de drijvende krachten achter De Klucht.

Joep Derksen

Op 1 november 2017 nam het echtpaar De Mooij dit restaurant over en sinds die tijd weten niet alleen Noordwijkers, maar ook gasten van de omliggende hotels De Klucht goed te vinden. Louis Mooij informeert: ,,We zijn geen culinaire eettempel, maar een gezellig, lekker en betaalbaar dorps restaurant. Lekker eten kun je overal in het dorp, maar het gaat voor een heerlijk avondje uit om de persoonlijkheid. Alles op de menukaart is herkenbaar; bij ons is het gewoon lekker, lekker gewoon.''

Een interview met Mooij is een fijne ervaring; gastheer als hij is, vraagt hij belangstellend naar de afkomst van zijn gesprekspartner. En vertelt hoe hij eigenaar van De Klucht is geworden. ,,Ik had al jarenlang voor twee andere horecabedrijven in Noordwijk gewerkt. Iemand vroeg me, of het eigenaarschap van De Klucht iets voor mij was. Samen met Léonie en Kim, met wie ik al jaren heb samengewerkt, leek mij dit de juiste stap.''

En de drie hebben er geen moment spijt van gehad. Avond na avond worden de veertig zitplaatsen binnen en het terras goed gebruikt. Hier kun je heerlijk genieten van een kogelbiefstuk, sparerib, saté of tournedos. Maar ook visliefhebbers, vegetariërs en veganisten komen hier aan hun trekken. Iedere donderdagavond is het zeetongavond; samen met friet en sla voor slechts 16,50 euro. De vaste gasten weten het: elke zondag is het spareribavond; voor slechts 13,50 euro; uiteraard geserveerd met friet en sla. Uiteraard zijn er verschillende soorten bier en veel diverse soorten wijnen. Voor elk wat wils en lekker betaalbaar! Bovendien kunnen mensen ook afhalen.

Louis Mooij laat weten, dat er altijd rekening gehouden wordt met de wensen van de vaste gasten. Daarom hebben er het afgelopen jaar weinig veranderingen plaatsgevonden, met uitzondering van een verfrissende verfbeurt aan de binnen- en buitenkant. ,,Er moet altijd iets gebeuren, maar we willen geen drastische veranderingen. En over vijf jaar zijn we nog altijd niet klaar met hoe we het restaurant willen hebben. We blijven namelijk continu doorgaan met het verbeteren van De Klucht.'' Mooij besluit: ,,Ik luister ook naar mijn gasten, waar het gaat om een ander gerecht op de kaart. Als iemand bijvoorbeeld een kalfsvleesje wil hebben, ga ik naar de slager om dat te halen. Alles is mogelijk, mits het van tevoren aangegeven wordt.'' Hij lacht: ,,Ik kan niet toveren, al zou ik het wel willen.''

Wilt u meer weten, over de passie van Mooij en zijn ervaringen van de afgelopen jaren? Dan kunt u hem horen in een uur lang interview, dat op 30 september vanaf 19:00 uur wordt uitgezonden op Omroep Bo. Voor meer informatie: Restaurant De Klucht, Abraham van Rooijenstraat 108, 2202 EP Noordwijk, T: 071 361 9172, W: www.dekluchtnoordwijk.nl.