Restaurant De Klucht
NOORDWIJK – Restaurant De Klucht
is al 33 jaar dé plek, waar je komt eten en genieten in een
toegankelijke en dorpse sfeer. Hier vind je geen poeha, maar drie
mensen die voor je zorgen en je een heerlijke maaltijd voorschotelen.
Louis Mooij, Leonie Mooij en Kim Barnhoorn zijn de drijvende krachten
achter De Klucht.
Joep Derksen
Op 1 november 2017 nam het echtpaar De
Mooij dit restaurant over en sinds die tijd weten niet alleen
Noordwijkers, maar ook gasten van de omliggende hotels De Klucht goed
te vinden. Louis Mooij informeert: ,,We zijn geen culinaire
eettempel, maar een gezellig, lekker en betaalbaar dorps restaurant.
Lekker eten kun je overal in het dorp, maar het gaat voor een
heerlijk avondje uit om de persoonlijkheid. Alles op de menukaart is
herkenbaar; bij ons is het gewoon lekker, lekker gewoon.''
Een interview met Mooij is een fijne
ervaring; gastheer als hij is, vraagt hij belangstellend naar de
afkomst van zijn gesprekspartner. En vertelt hoe hij eigenaar van De
Klucht is geworden. ,,Ik had al jarenlang voor twee andere
horecabedrijven in Noordwijk gewerkt. Iemand vroeg me, of het
eigenaarschap van De Klucht iets voor mij was. Samen met Léonie en
Kim, met wie ik al jaren heb samengewerkt, leek mij dit de juiste
stap.''
En de drie hebben er geen moment spijt
van gehad. Avond na avond worden de veertig zitplaatsen binnen en het
terras goed gebruikt. Hier kun je heerlijk genieten van een
kogelbiefstuk, sparerib, saté of tournedos. Maar ook visliefhebbers,
vegetariërs en veganisten komen hier aan hun trekken. Iedere
donderdagavond is het zeetongavond; samen met friet en sla voor
slechts 16,50 euro. De vaste gasten weten het: elke zondag is het
spareribavond; voor slechts 13,50 euro; uiteraard geserveerd met
friet en sla. Uiteraard zijn er verschillende soorten bier en veel
diverse soorten wijnen. Voor elk wat wils en lekker betaalbaar!
Bovendien kunnen mensen ook afhalen.
Louis Mooij laat weten, dat er altijd
rekening gehouden wordt met de wensen van de vaste gasten. Daarom
hebben er het afgelopen jaar weinig veranderingen plaatsgevonden, met
uitzondering van een verfrissende verfbeurt aan de binnen- en
buitenkant. ,,Er moet altijd iets gebeuren, maar we willen geen
drastische veranderingen. En over vijf jaar zijn we nog altijd niet
klaar met hoe we het restaurant willen hebben. We blijven namelijk
continu doorgaan met het verbeteren van De Klucht.'' Mooij besluit:
,,Ik luister ook naar mijn gasten, waar het gaat om een ander gerecht
op de kaart. Als iemand bijvoorbeeld een kalfsvleesje wil hebben, ga
ik naar de slager om dat te halen. Alles is mogelijk, mits het van
tevoren aangegeven wordt.'' Hij lacht: ,,Ik kan niet toveren, al zou
ik het wel willen.''
Wilt u meer weten, over de passie van
Mooij en zijn ervaringen van de afgelopen jaren? Dan kunt u hem horen
in een uur lang interview, dat op 30 september vanaf 19:00 uur wordt
uitgezonden op Omroep Bo. Voor meer informatie: Restaurant De Klucht,
Abraham van Rooijenstraat 108, 2202 EP Noordwijk, T: 071 361 9172,
W:
www.dekluchtnoordwijk.nl.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home