Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

10 oktober 2018

Mondzorg Oegstgeest

Viert 10-jarig bestaan

Precies tien jaar geleden had Natasja van den Broeke een droom. Ze wilde een mondzorgpraktijk opzetten, waarbij er échte aandacht is voor de personen die geholpen worden. Ze begon met nul klanten, maar inmiddels zijn er al drieduizend mensen die Mondzorg Oegstgeest regelmatig bezoeken.

JOEP DERKSEN

Iedere bezoeker wordt hartelijk verwelkomd bij Mondzorg Oegstgeest. Van den Broeke: ,,Als mensen aan mij vragen: 'Waarom zou ik naar jou gaan en niet een ander?' Dan zeg ik: 'Dat ga je merken, wanneer je bij mij binnenkomt.' Het is hier altijd rustig. Mensen hoeven nooit te wachten in de wachtkamer, omdat we altijd op tijd werken. We plannen de bezoeken in, waarbij we ruim de tijd nemen voor iedereen.'' Dat wordt duidelijk gewaardeerd, want Mondzorg Oegstgeest is in de afgelopen jaren door mond tot mondreclame enorm gegroeid.

Van den Broeke spreekt ook niet van 'cliënten'; dat is een veel te onpersoonlijk woord. Mondzorg Oegstgeest gaat verder, waar de tandarts ophoudt. ,,Bij ons komen de meeste mensen tussen de twee en vier keer per jaar langs. Veel mensen komen hier preventief, omdat ze hun mond lekker schoon willen hebben. Maar er zijn er ook, die echt een probleem hebben in de mond, bijvoorbeeld een ontsteking van het tandvlees. Dat moet echt verholpen worden, anders houd je er jouw leven lang last van.''

De mond heeft een relatie met de algehele gezondheid, zo licht Van den Broeke toe. ,,De gezondheid van de mond is bijvoorbeeld gerelateerd aan hart- en vaatziektes, zo blijkt uit veel onderzoeken. Bepaalde soort bacteriën in je mond zijn namelijk heel slecht; ze kunnen hart- en vaatziektes veroorzaken. Maar ook is er een nauwe verwantschap tussen de gezondheid van de mond en diabetes.'' En omdat iedereen het belangrijk vindt om wat gezonder te leven, is het ook verstandig om de mondgezondheid goed in de gaten te houden.

Daarnaast komen steeds meer kinderen en tieners bij Mondzorg Oegstgeest langs. Bijvoorbeeld waar het gaat om verzorging bij beugels en slotjes. Bij Mondzorg Oegstgeest zijn vier professionals werkzaam, onder meer voor gespecialiseerde behandelingen, zoals heftige ontstekingen. Tandartsen vanuit de wijde omgeving adviseren mensen om hiervoor bij Mondzorg Oegstgeest langs te gaan. ,,Als de tandarts het net te ver vindt gaan om uw paradontale probleem te behandelen, dan kunnen wij dat grondig doen.''

Mondzorg Oegstgeest onderscheidt zich daarnaast op het gebied van nazorg bij implantologie: ,,We krijgen heel veel mensen, die deze nazorg nodig hebben voor hun implantaten in de mond. Wij moeten het schoon houden. Implantaten hebben de rest van je leven veel aandacht nodig.'' Maar natuurlijk staat Mondzorg Oegstgeest ook klaar voor de mensen, die een eenvoudige tandvleesbehandeling willen hebben, zoals het verwijderen van tandsteen. Van den Broeke tipt: ,,Kom langs om te kijken. Wij doen hier leuk werk!''

Voor meer informatie: Mondzorg Oegstgeest, Floresstraat 6, 2341 XX Oegstgeest, T: 071 565 1460, W: www.mondzorgoegstgeest.nl.