Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

27 januari 2007

“Innoverend op het gebied van de technische veiligheid”

Bavak Beveiligingsgroep B.V.

President & CEO Jan Kleyweg spreekt gepassioneerd over het bedrijf dat zich al dertig jaar bezig houdt met technische veiligheid. “Het belang van de kant staat bij ons voorop door oplossingsgericht te werken. Onze activiteiten houden vrijwel altijd verband met technische beveiligingssystemen voor gebouwen en terreinen. We hebben vier divisies: Explosieven detectie systemen, waaronder onder meer vallen de röntgen inspectie systemen, metaaldetectie, body scanners, x-ray containerscanners en de explosieven en narcotica detectie.”
door Joep Derksen
Hij vervolgt: “Daarnaast hebben we ook de divisie Bouwkundige beveiliging, met kogel- en inbraakwerende puien en deuren, strongrooms en andere speciale producten. Onder de Gebouw beveiligings systemen vallen inbraakdetectie, toegangcontrolesystemen en CCTV systemen. De OnGuard Intelligente Video, waarbij informatie van beelden te herkennen, analyseren en classificeren is, geldt als een van onze paradepaardjes.”

Road blockers

“De divisie Parkeer- en toegangstechniek is gespecialiseerd in speedgates, road blockers, tire killers en bollards: apparaten dus die te allen tijden ongewenste voertuigen tegen kunnen houden. Deze producten worden met name ingezet voor de beveiliging van ambassades en congressen, maar ook in Irak en Afghanistan bewijzen ze hun waarde. Vrachtwagens die 7,5 ton zwaar zijn worden moeiteloos tegengehouden en het systeem sluit na de crash probleemloos.”

Er zijn nogal wat ontwikkelingen op het beveiligingsgebied. De opvolger van de welbekende detectiepoort, waar iedereen doorheen moet voordat in het vliegtuig gestapt kan worden, is de bodyscan. In deze ruimte is het mogelijk om alle niet natuurlijke objecten te zien die onder de kleding verborgen zijn. Ook is het bedrijf innoverend heel actief. Onlangs heeft Bavak een octrooi ontvangen voor een crash gate barrier, waarbij een hydrolisch beweegbare balk precies achter een roldeur geplaatst wordt. Deze balk houdt gegarandeerd ongewenste auto’s en vrachtwagens tegen.
Innoverend
Kleyweg hoopt de KBB Award 2007 natuurlijk te winnen: “We investeren heel veel in onze mensen, want ons personeel moet heel snel kunnen schakelen en de techniek bijhouden. We zijn dan ook een innoverend bedrijf op het gebied van de technische veiligheid. Helaas kunnen we niet al onze techniek laten zien, want het belang van de klanten gaat voor. Aan hen leveren we technische kennis, bouwkundig advies en zorgen we dat het organisatorisch klopt.”

Meer informatie is te vinden op: www.bavaksec.com.