Krijn van der Bent: Kampioen Keurslager
‘We produceren de ambachtelijke producten zelf en maken gebruik van de goede grondstoffen. In de hele regio staan wij bekend om onze eigengemaakte worst en vleeswaren, maar onze maaltijden uit eigen keuken zijn ook zeer gewild bij de consument. En wat dacht je van onze soepen; of het nu tomaten-, erwten-, groenten- of ossenstaartsoep is, het is allemaal eersteklas kwaliteit. Een volle soep en er komt niets uit een pakje, want ook de bouillon trekken we zelf.’
Van der Bent heeft zijn zaak sinds 2002 en dat was een jongensdroom die uitkwam: ‘Met 8 jaar wist ik al dat ik slager wilde worden; ik ging altijd bij een slager in de buurt kijken en hielp al vanaf mijn 12de mee.’ Hij heeft hart voor zijn vak: ‘We maken gebruik van biologische koeien, die grasvoer krijgen en in de wei gelopen hebben.’
Voor de feestdagen is de keurslager ook op zondag 23 december geopend van 12:00 – 16:00 uur. Dan is voor het eerst ook de wildgourmet af te halen, op bestelling uiteraard. Een wildgourmet bestaat uit een spiesje van tam konijn, een haasspies, een plakje eendenborst (circa 50 gram), een hertenbiefstukje en een struisvogelbiefstuk. Met een klein beetje peper en zout en goed verhit bakken kan gesmuld worden van het gourmet.
Keurslager Krijn van der Bent, Kerkstraat 50 te Noordwijk, W: www.vanderbent.keurslager.nl.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home