Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

30 januari 2008

Artistieke expressie in nieuwe galanterie

VOORHOUT – Zaterdag 2 februari opent Dames van Dijk Galanterie haar deuren en is Voorhout een unieke zaak rijker, waarin smaak wordt gecombineerd met artistieke expressie. Voor eigenaressen Ria en Ineke van Dijk is hiermee een droomwens in vervulling gegaan.

Tot de laatste dag zijn de dames druk in de weer om de winkel, waar voorheen een kapperszaak gevestigd was, tiptop in orde te krijgen. Ineke vertelt, terwijl ze een halssieraad op de juiste plaats legt: “Ik houd erg van modern design, schilderen en edelsmeden. Het is ook al jaren een wens om een winkel te hebben en deze prachtige gelegenheid hebben we nu kunnen aangrijpen. In onze winkel is een uitgebreid aanbod van handgemaakte designer tassen, vilten materialen, maar ook sieraden van kunstenaars. Denk hierbij aan Ignoor, Beerendse & Van den Dunge voor de tassen. Maar de kleine strakke sculptuurtjes van beeldhouwer Anja Scholten zijn ook een lust voor het oog, evenals de heel origineel vormgegeven sieraden van fietsbanden van Marnell van Zoelen. Combineer dat met het moderne, strakke combiwerk van zilver en glas van edelsmid Heide Rätz, of de artistieke lampen van Tord Boontje, en je kijkt je ogen uit!”

Strak en modern

Ria vult aan: “We hebben ook een prachtige collectie Fates-sjaals. Dit zijn allemaal fair trade sjaals die ontworpen zijn door drie zussen.” Veel van de ontwerpers zijn vrouwen, zit hier een bedrijfsfilosofie achter? De dames kijken elkaar aan en zeggen verwonderd: “Nee, helemaal niet. We kijken naar wat we mooi vinden en dat is strak en modern. Alleen wat echt prachtig is, kan in onze winkel gevonden worden. Kijk maar eens naar deze prachtige zinken objecten voor in huis of in de tuin, met een speciale vorm”, zo wijst ze naar een massieve, maar elegante tafel.

De eigenaressen besluiten: “Dit is de winkel die Voorhout nodig heeft, want je kunt hier wel komen voor je dagelijkse boodschappen, maar niet voor unieke cadeau’s. In de winkel vindt u gebruiksartikelen, sieraden en woonaccessoires waarbij een fraaie vormgeving en design voorop staat. We richten ons overigens wel op een publiek dat wat te besteden heeft, want we zijn geen 5 Euro-zaak. Hier vind je de betere kwaliteitsproducten aan vormgeving en design, geen wegwerpartikelen, maar bijzondere producten qua design en vormgeving. Voor het vinden van speciale cadeau’s, zijn wij de enige zaak waar je kunt slagen.”

Dames van Dijk Galanterie is vanaf 2 februari geopend op iedere woensdag en donderdag van 13:30 uur – 17:30 uur en vrijdag en zaterdag van 11:00 uur – 17:30 uur. Voor meer informatie:
www.damesvandijk.nl.