Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 januari 2008

“Kroon op ons werk”

KATWIJK – De allerlekkerste oliebollen zijn alleen te verkrijgen bij Meesterbakker van Maanen. Dit familiebedrijf is de glorieuze winnaar van de jaarlijkse AD-oliebollentest, die reputaties kan maken, maar ook keihard kan breken. “Dit is de kroon op ons werk!”, zo laten de eigenaren weten.

Glunderend zitten Johan van Maanen, Henk-Jan van Maanen (broers en eigenaren), Ted Groen in ’t Woud (teamleider en verantwoordelijk voor de hele oliebollenproductie) en Kees-Jan van Maanen (oud-directeur) bij elkaar op maandag 24 december, de dag dat ze de officiële AD-beker ontvingen. “In oktober zijn we al begonnen om onze werkwijze goed voor te bereiden, want een goede receptuur, de juiste grondstoffen en het beste beslag is de basis van een kwaliteitsoliebol”, vertelt Groen in ’t Woud.

Kwaliteit

Vanaf beginjaren ‘90 publiceert het AD vlak voor de jaarwisseling de Nationale Oliebollentest. Verslaggevers van het AD kopen bij oliebollenkramen en bakkers in heel Nederland oliebollen en laten die door het Centrum voor Smaakonderzoek keuren en testen op kwaliteit. Er wordt onder andere gelet op smaak, gewicht, kleur, vetgehalte, vorm en eeteigenschappen.

Johan van Maanen: “Het is ongelooflijk kicken om de nummer 1 te zijn! We hebben dit jaar ons honderdjarig bestaan gevierd en zijn hofleverancier geworden. Dat we dan ook nog de beste oliebollenbakker zijn, is echt de kroon op ons werk!” Zijn broer Henk-Jan vult aan: ‘Het is vooral zo fijn omdat we eerder kritiek kregen van mensen die vonden dat we na de opening van onze nieuwe, grotere, bakkerij niet meer de producten konden leveren, zoals een kleine ambachtelijke bakker die maakt. Met deze nummer-1 positie blijkt dat dit grote onzin is. We hebben namelijk enorm geïnvesteerd in kwaliteit en het resultaat mag er dus zeker wezen!”

Iedereen die het nieuwe jaar nog wil verrijken met de beste oliebollen van Nederland, kunnen een van de vestigingen van Bakkerij van Maanen bezoeken, bijvoorbeeld aan de Princestraat 4 in Katwijk. Kijk ook op de volgende websites:
http://vanmaanen.meesterbakker.nl/ en www.oliebollenkampioen.nl.