Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

07 mei 2008

“We zijn niet bang voor restaurants uit het middensegment”

Keuken St. Jeroen wint Nico van Egmond Trofee
NOORDWIJKERHOUT – De keuken van Huize St. Jeroen heeft 17 april de prestigieuze Nico van Egmond Trofee 2007 gewonnen. Jaco Groen, Hoofd Voedingsdienst, en Dirk Pieter van Leeuwen, Souschef, zijn hier met recht trots op. Naast de kwaliteit van de maaltijden, de topkwaliteit dienstverlening en de diversiteit aan maaltijdcomponenten is met name het innovatieve concept voor het rondbrengen van maaltijden, de Culicar, verantwoordelijk voor het behalen van de prijs.

In een interview vertelt Groen: “We zijn heel blij met deze prijs, want het geeft je een stukje erkenning voor iets waar je al lang mee bezig bent. Je doet je werk zo goed mogelijk en dat wordt nu erkend door de koksvereniging K.O.K. (Kontakt Orgaan Koks, red.). Veel restaurantkoks kijken negatief naar de instellingskoks, maar wij zijn juist heel vernieuwend bezig: We bereiden alle maaltijden vers, al zijn we in dat opzicht de laatste der Mohikanen, maar ook hebben we het concept van de Culicar. Dit is zo’n succes geworden dat het ook in Katwijk wordt ingevoerd en wellicht later in de gehele streek. Het is een kunst om in een keer 200 maaltijden van een goede kwaliteit uit te serveren, terwijl restaurantkoks juist in kleine porties serveren en vaak dezelfde gerechten als tournedos’s en slibtongetjes moeten bereiden. Wij zorgen voor 21-componentenmenu’s, waarbij de mensen iedere dag kunnen kiezen tussen drie voor-, hoofd- en nagerechten. Het is dus zeker niet zo dat wij alleen maar wat gaar staan te pruttelen, zoals wel eens beweerd wordt.”

Culicar

De Culicar zorgt ervoor dat de maaltijden snel en op verantwoordelijke wijze vervoerd worden. Deze uitbrengmaaltijden worden bezorgd bij 55+ers en hulpbehoevenden in Noordwijk. Groen: “We leveren nu met twee culicarretjes aan 50 mensen en hebben al een flinke wachttijd. Later dit jaar gaat St. Jeroen naar Noordwijk terug en dan willen we met een derde karretje uitbreiden. Het is mijn visie dat over niet al te lange termijn tien tot vijftien culicarretjes van Valent in de Bollenstreek rondrijden.”

Het team, naast Groen en Van Leeuwen, bestaande uit de koks Tamara, Ab en Everwijn en keukenassistentes Annie, Meini, Kokki en George, wil met nadruk Cees van Duijn, hoofd facilitair van Valent Duin- en Bollenstreek en medebedenker van de Culicar bedanken. “En natuurlijk de directie van Jeroen, want zij hebben ons wel gesteund om die karretjes van de Culicar aan te schaffen! Overigens zijn we altijd op zoek naar meer vrijwilligers die de Culicar willen besturen.”

Hoogtepunt

Het ontvangen van de Nico van Egmond Trofee is een voorlopig hoogtepunt, maar wat hoopt Groen dat de toekomst zal brengen? “Wanneer we terug zijn in Noordwijk, krijgen we een heel nieuw restaurant dat ook ’s avonds geopend is. De 55+ers uit de wijk kunnen dan ook ’s avonds en ’s middags bij ons heerlijk eten. We houden met het eten dan ook rekening met de getijen van het jaar en serveren, afhankelijk van het seizoen, aardbeien, wild of asperges. We zijn wat dat betreft zeker niet bang voor de restaurants die in het middensegment opereren.”

Voor meer informatie:
www.culicar.nl.