Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 november 2008

“Het oog is de spiegel van het lichaam”

Clair Optiek verzorgt kortingsacties, donaties en een fotowedstrijd om 15-jarig bestaan te vieren

SASSENHEIM – Het kan de oplettende shopper zaterdag 1 november nauwelijks ontgaan zijn: Clair Optiek bv bestaat al weer 15 jaar. In de winkelcentra van Sassenheim, Voorhout en Warmond stonden promotiedames met opvallend groot uitgevallen brillen. Vanaf nu kan iedere Teylinger en niet-Teylinger deelnemen aan een fotowedstrijd, met een van deze megabrillen op het hoofd om voor een prachtige prijs in aanmerking te komen. Ook op zaterdag 8 november worden deze brillen gratis uitgedeeld in de drie winkelcentra.

Het echtpaar Cees en Magda Bos hebben op 1 november 1993 Clair Optiek opgezet en deden dat met een duidelijke visie: “Uw gezicht is onze zorg: door een open en duidelijk beleid in preventie, helpen we mensen om meer te zien van de wereld om hen heen. Het is een kick als je dankzij een nieuwe bril iemand’s gezichtsvermogen vergroot van 40% naar 90%.”

De eigenaren zijn ook maatschappelijk betrokken: daarom doneert Clair Optiek tot 1 december op elke verkochte bril 15 euro aan de stichting Dark & Light Blind Care, een organisatie die actief is in veel ontwikkelingslanden. De totale opbrengst gaat naar een project in Afghanistan, waar blinden en slechtzienden worden geholpen met een oogbehandeling, operatie of een bril. Cees Bos: “Naast die 15 euro per bril die we zelf betalen geven we ook 15 euro korting aan de klanten zelf. Het is aan hen om dit bedrag ook te doneren aan Dark & Light Blind Care.”

Verrassend

Verder nodigt Clair Optiek iedereen uit om een gekke, leuke of verrassende digitale foto te maken van uw kind met de megabril op het hoofd. Alle foto’s zijn te bewonderen in de etalages van Clair Optiek in Voorhout en Sassenheim. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest daar de vijf meest originele uit. De foto kan voor 21 november gemaild worden naar:
kontakt@digitalgraphics.nl. De prijsuitreiking vindt op 29 november plaats.

Bos vertelt over zijn zaak: “Iedere dag gaan we met plezier naar het werk. Wij zijn namelijk niet alleen specialisten in brillen en contactlenzen, maar verlenen een stukje zorg: dat is onze meerwaarde. Vaste klanten die vanwege hun gezondheid niet meer langs kunnen komen, bezoeken we ook thuis. Als het nodig is, verwijzen we de mensen naar de huisarts en specialist. Overigens heeft er op het gebied van contactlenzen een goede verandering plaatsgevonden. De multifocale contactlenzen zijn enorm verbeterd en ook mensen met grote oogafwijkingen kunnen we helpen met twee contactlenzen met verschillende sterktes.”

Hij besluit: “Het behoud van je ooggezondheid is van groot belang. Zorg dan ook voor preventie en laat eens per jaar een oogcontrole uitvoeren, zodat u uw maximale zichtvermogen weet. Het oog is de spiegel van het lichaam: als er iets in het lijf verkeerd gaat, kan zich dat uiten in het gezichtsvermogen.”
Clair Optiek bv is gevestigd aan de Hoofdstraat 200, 2171 BM Sassenheim (T: 0252 221 009) en Herenstraat 60d, 2215 KJ Voorhout (T: 0252 221 339).