Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

22 oktober 2008

“Hiermee krijg je een single handicap”

TPerformer wint Product Award 2008

KATWIJK – De dag dat Jeroen van der Hout voor het eerst een golfclub oppakte, zo’n vier jaar geleden, zorgde ervoor dat zijn leven een compleet nieuwe wending kreeg. Hij kwam er al snel achter dat in het golfspel een goede ‘set up’ essentieel is om de golfbal recht over de fairway te slaan. Helaas bestond er geen enkel goed apparaatje dat de golfers hierbij kon helpen. Van der Hout is vervolgens gaan knutselen en bedacht de TPerformer: een aantal in- en uitschuifbare buizen in een T-vorm, waarmee de golfer altijd perfect staat opgelijnd. De TPerformer behaalde onlangs de Golf Europe “Product Award 2008” in de categorie Training aids.

Deze internationale juryprijs van de golfvakbeurs in Munchen roemde de TPerformer voor haar productdesign en de wijze waarop dit golfhulpmiddel ontwikkeld is. Van der Hout (44) is zelf eigenlijk nog een beetje beduusd van het succes. Hij vertelt: “Bij het oefenen met afslaan moest ik twee golfclubs tussen mijn benen leggen om goed op te lijnen. Ik bedacht dat dit gemakkelijker kon en ontwierp binnen twee uur de TPerformer. Binnen een paar weken verkocht ik 300 exemplaren aan de Golfbond en nu gebruikt het succesvolle Nederlandse golfteam de TPerformer bij haar trainingsoefeningen. Het is een fantastisch middel om gericht op je afslag te trainen; of je nu een beginnend golfer bent of een “single handicapper”.

Van der Hout heeft eigenhandig 5.000 exemplaren in elkaar gezet, maar de belangstelling is zo groot dat de volgende 10.000 TPerformers door een Delfts bedrijf geproduceerd worden. Hij vertelt: “De TPerformer zorgt ervoor dat je niet meer hoeft na te denken of je goed opgelijnd staat. Hierdoor kun je je volledig concentreren op je slag. 90% van de kwaliteit van je golfspel wordt bepaald door je stand. Je kunt een heel goede swing hebben, maar als je stand verkeerd is, kom je niet bij de vlag.”

Tom O’ Mahoney, de golflesgoeroe in Nederland, wil zijn naam aan de TPerformer verbinden. “Hij gelooft heilig in het belang van de TPerformer en het zou in zijn optiek de 15de club in de tas moeten zijn. In luttele seconden ligt de TPerformer klikklaar en kan men gericht alle type slagen verbeteren.” Van der Hout illustreert het met een voorbeeld: “Ik ben een happy happy golfer, want ik hoef mijn bal niet meer te zoeken. Op de driving range sla ik iedere bal recht en op de golfbaan welhaast iedere bal. Wanneer je de TPerformer gedisciplineerd gebruikt, krijg je bijna gegarandeerd een single handicap.”

De TPerformer is voor 39,95 euro te koop bij onder meer Ted’s Golfshop, de 9-holes golfclub in Noordwijk, de Kennemer in Zandvoort en alle GBG-banen in Nederland. Binnenkort begint Van der Hout’s bedrijf, T4Sport, zogeheten TPerformer Clinics, waarbij de deelnemers een week lang naar het buitenland gaan om onder leiding van de beste golfcoaches de eigen golfhandicap drastisch te verbeteren.

Voor meer informatie: T4Sport, Narcisstraat 10, 2223 HE Katwijk, T: 071 401 0500, E:
jeroen@t4sport.com, W: www.t4sport.com.