Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

13 november 2008

“We concurreren niet met de lokale horeca”

Restaurant Zorgcentrum Gerto is voor alle Voorhouters

VOORHOUT – Sinds kort is het restaurant van Zorgcentrum Gerto de hele dag open: niet alleen voor de BNS-bewoners, maar juist ook voor mensen van buitenaf. Wilma van Weeghel, Zorgcoördinator, en Wim Koopmans, Activiteitenbegeleider en vrijwilligerswerker, nodigen alle Voorhouters en niet-Voorhouters uit om een kijkje te nemen in het welhaast onontdekte nieuwe gedeelte van de Buitenplaats Nieuw Schoonoord (BNS).

Door Joep Derksen

Van Weeghel vertelt: “Sinds heel kort zijn we de gehele dag open, dus ook voor mensen van buiten. Regelmatig hebben we allerlei speciale activiteiten, zoals een Italiaanse week, maar ook hebben we een beeldententoonstelling en is het restaurant opgesierd met fraaie schilderijen. Het is hier zo mooi dat het jammer is dat niet meer mensen gebruik van dit restaurant maken.”

Bijna iedere Voorhouter heeft herinnering aan de BNS en dan met name de paters die hier indertijd verbleven. Vanaf de Leidsevaart lijkt er dan ook in al die jaren niets veranderd te zijn, maar achter de entree blijkt er een compleet nieuw opgetrokken atrium en restaurant gecreëerd te zijn. Om iedere Teylinger een reden te geven om toch echt dit restaurant te bekijken, organiseren Koopmans en Van Weeghel op woensdag 11 februari een open dag. “Dan zijn er volop activiteiten, met lekkere hapjes en drankjes.”

Toetjes

“Maar tot die tijd kunnen de mensen hier dagelijks terecht om te kiezen uit diverse gerechten, zoals soepen, warme maaltijden, buffet, toetjes, themamaaltijden: dit alles afgerond met een lekker drankje of wijntje. Het restaurant is dagelijks open van 08:00 uur ’s morgens tot 19:30 uur ’s avonds. In de toekomst is het ook mogelijk om in de avonduren te eten.”

Om bij het restaurant te komen, zullen de mensen toch letterlijk over de brug moeten komen. Wat maakt het Gerto-restaurant zo bijzonder om dat te doen? Koopmans: “We willen dus niet concurreren met de lokale horeca, maar bij ons zijn er allerlei activiteiten en vind je een stuk gezelligheid. Een team van medewerkers houdt de keuken en het restaurant draaiende om de maximaal 120 mensen stevig te verwennen. Het restaurant is een warme plek, waar je ook kunt genieten van simpelweg een kopje koffie met een taartje. En als die koffie op is, wordt je hier dus niet weggekeken: je kunt lekker blijven om een krantje te lezen, spelletjes te doen of mee te doen aan een van de vele activiteiten die hier gebeuren.”
Het restaurant van Zorgcentrum Gerto is gevestigd in het gebouw van de BNS, Rijnsburgerweg 4 te Voorhout. Reserveren voor eten is aan te raden. T: 0252 262 222.