Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

17 oktober 2012

Kitch&

Rembrandtstraat 2, Leiden, T: 071 513 7767

LEIDEN – Iedereen die er al eens geweest is, weet het al, Kitch& is dé restauranthit. Iedere maand verzorgen de eigenaren Edwin van den Akker en Rob Hulsbosch nieuwe gerechten op de menukaart. In de maand dat het restaurant haar driejarig bestaan viert, komt Kitch& met iets nieuws: de foodshots.

Bezoekers gaan niet naar Kitch& om alleen maar te dineren; in dit restaurant ervaar je de ware restaurantbelevenis. Niet voor niets laat Van den Akker weten: ‘Het personeel is ‘the key’. Het gaat niet alleen om de uitstraling van het restaurant, maar ook dat er een ziel in de zaak zit.’ Dat zit bij Kitch& wel goed, want de zaak onderscheid zich door haar hoge mate aan kwaliteit en oog voor detail.

Een avondje uit bij Kitch& staat garant voor een grote portie dynamiek. De gasten verspreiden zich over het stijlvolle restaurant en op meerdere plekken kan van het eten genoten worden. ‘Je begint bijvoorbeeld aan de bar voor een aperitief, bite of foodshot. Daarna neem je plaats aan een tafel voor het hoofd- en/of nagerecht.’ De afgelopen jaren zijn de gasten steeds veeleisender geworden en Van den Akker juicht deze ontwikkeling van harte toe: ‘Dat is een prima zaak, want het onderscheidt de goede restaurants. Niet voor niets hebben we een grote groep mensen die iedere maand bij ons komt eten. Ze willen namelijk steeds de nieuwe menukaart ervaren.’

Over het nieuwste item op de menukaart, de foodshots, informeert de eigenaar: ‘Onze gasten kunnen voor een prijs vanaf 2 euro amusehapjes bestellen. Dan gaat het om steaktartaar, coquille, tonijn en capresse. Het was oorspronkelijk bedacht als lollig aspect op de kaart, maar de gasten zijn er onwijs enthousiast over!’ Ook de bites blijven een publiekstrekker: ‘Deze voorgerechten zijn klein, zodat je er twee of drie kunt kiezen. Ze kunnen samen met het aperitief geserveerd worden.’ Van den Akker signaleert een trend: ‘Vroeger kwamen mensen alleen naar het restaurant om een hoofdgerecht en eventueel voor- of nagerecht te eten. Tegenwoordig komen gasten  voor een culinaire ervaring en willen ze wat bijzonders. En dan gaat het niet alleen om de mogelijkheid om een keuze te maken uit zestien verschillende wijnen die per glas zijn te bestellen, maar komen veel van onze gasten ook om van de bites te genieten.’

Bijzonder is ook de ‘Chef’s table’: speciaal voor gasten die verrast willen worden door de chef-kok. En als extraatje ook door die kok zelf bediend wordt. De echt nieuwsgierige etensgenieters mogen ook zelf een kijkje in de keuken nemen, tussen het heerlijke vijfgangen Bites-menu door. De chef’s table is te reserveren vanaf zes personen tot maximaal tien personen.

Eind oktober vindt de tweede editie plaats van ‘Exclusive Diner & Dance’, waarbij bites gecombineerd worden met muziek in een sfeervolle ambiance. Een DJ, zangeres en toetsenist zorgen voor de sfeer en de alle gasten genieten van de acht gangen en elkaars gezelschap. Kaarten kun je bestellen via info@kitchen-leiden.nl.