Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

30 oktober 2012

Uitvaart Zorgcentrum Leiden


Lange Mare 69, 2312 GR Leiden, T: 071 513 6949

LEIDEN – Na tien jaar heeft Uitvaart Zorgcentrum Leiden een fikse verbouwing ondergaan en het resultaat mag er wezen! De oude stoelen zijn vervangen voor frisse loungebanken en –fauteuils, de wanden zijn vers gekleurd en de verlichting is optimaal aangepast. Zaterdag 20 oktober houdt Uitvaart Zorgcentrum Leiden een open dag.

Gebleven zijn de karakteristieke centrumlocatie, de sfeervolle rouwkamer en het huiskamergevoel. Er zijn comfortabele eigentijdse zitplaatsen en zelfs is er de mogelijkheid om (digitale) foto’s en filmpjes te vertonen tijdens rouwbezoeken. Alles wordt in het werk gesteld om nabestaanden op een positieve wijze terug te laten kijken op het leven van hun dierbare. Het versterkt de band met elkaar en zorgt ervoor dat de aanwezigen troost vinden.

De tijd dat de dood een taboe was, ligt achter ons. Steeds vaker willen mensen van tevoren weten wat de mogelijkheden zijn voor hun eigen afscheid. Bijna niets is dan ook te gek, zo laten locatiemanager Pim Goedhart en oud-directeur Bert Mulder weten. ‘De wens van de familie staat centraal en hun wensen proberen we te vervullen. Hoe apart die soms ook mogen zijn!’ Waar de een zijn laatste reis wil maken in een klassieke auto, kiezen anderen ervoor om dit vervoer te laten plaatsvinden met een uitvaartboot, rouwkoets of zelfs bakfiets.

Ook de uitvaartmuziek is sterk veranderd. Het klassieke ‘Waarheen, waarvoor’ is inmiddels vervangen voor eigentijdsere muziek. Popmuziek wordt steeds populairder, met name bij de Woodstockgeneratie. Goedhart voorspelt lachend: en over veertig jaar draaien we waarschijnlijk veel housemuziek.’ Het team van Uitvaart Zorgcentrum Leiden, bestaat behalve uit Goedhart en Mulder ook uit Carola Schwencke, Mirella Treur, Margaret van Vulpen en Joke Koome. Zij zetten zich 100% in voor de persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na rouwbezoeken en condoleances.