Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.000 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

07 oktober 2017

Wooncomplex Calla verwelkomt bewoners

RIJNSBURG – Het nieuwbouwcomplex voor 50-plussers, Calla, in de wijk De Bloem in Rijnsburg, is bijna klaar. De eerste bewoners staan te trappelen om hun intrek te nemen in dit prachtige gebouw met een unieke formule: een wooncomplex waarin zelfstandig kan worden gewoond met alle faciliteiten in de buurt om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. De huurders leven er in luxe en comfort, met zelfs een eigen Wellness Center, sauna en zwembad in het complex. Daarnaast kunnen de bewoners desgewenst en naar behoefte gebruik maken van bijvoorbeeld medische thuiszorg. Makelaars Pieter Kuijt en Marianne Hoek van De Raad Makelaars zijn trots, dat ze bij dit unieke project betrokken zijn en vertellen er meer over.

Door Joep Derksen

Calla mag volgens Kuijt met recht een voorbeeld worden genoemd voor de rest van Nederland: ‘Het is uniek in zijn soort’. Hoek vult aan: ,,De 98 levensloopbestendige appartementen hebben een zeer hoogwaardige afwerking en zijn van alle gemakken voorzien om het leven op ‘de oude dag’ zo gemakkelijk mogelijk te maken. Naast de fijne appartementen waar de bewoners een eigen plek hebben, is er ook veel aandacht gegeven aan de gemeenschappelijke ruimten: een ontmoetingsruimte, kookstudio en huisbioscoop. Hier kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en naar eigen wens samen activiteiten ondernemen. Deze ruimten worden sfeervol en huiselijk ingericht. Ik weet zeker dat bewoners zich er snel thuis zullen voelen’’

Maar de service voor de bewoners gaat nog veel verder. De bewoners kunnen gezamenlijk maaltijden koken of zich aanmelden om medische zorg of bijvoorbeeld een kapper of pedicure aan huis te krijgen. ,,Misschien hebben de bewoners dit nu nog niet direct nodig, maar het is wel heel handig om daarover te kunnen beschikken, wanneer dat moment gekomen is,, aldus Kuijt.

,,In Nederland heb je veel serviceappartementen, waarbij je als huurder vast zit aan allerlei pakketten. Maar onze huurders zijn tot niets verplicht. Als je niets mankeert hoef je geen zorg af te nemen en mocht er wel iets aan de hand zijn, dan krijg je de beste zorg bij je thuis. Het is eigenlijk service à la carte’’ vult hij lachend aan.

‘Wonen in Calla is een buitenkans’ legt Hoek tot slot uit. ‘We merken soms dat mensen zich zorgen maken over de huurprijs als ze uit een koopwoning komen. Dat is nergens voor nodig. Als mensen nu een koopwoning hebben, kunnen zij deze verkopen om eventuele overwaarde in te leggen bij De Raad. De Raad geeft gegarandeerd 5% rente over deze overwaarde, wat op jaarbasis van de huur wordt afgetrokken.


Voor meer informatie: www.wonenincalla.nl. Bellen kan ook: 071 405 1500. E-mail: info@deraadmakelaars.nl