Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

16 augustus 2017

,,Het gebouw is qua strakheid een goede 9''

NOORDWIJKERHOUT – Een fonkelnieuw gebouw is in minder dan een jaar tijd verschenen op de Walserij 1. Maar liefst 10.000 vierkante meter aan bedrijfsoppervlak hebben het bedrijventerrein 's Gravendam een nog beter aanzien gegeven. Het gebouw staat direct naast het pand van Duijndam en de eigenaren Remco en Leon Duijndam hebben het pand van de grond af aan zien opgroeien. De bouw van het pand voltrok zich onder leiding van Martijn Gruppen, hoofduitvoerder van Wessels Rijssen, een 100% dochter van Volker Wessels.

Door Joep Derksen

Gruppen geeft een rondleiding door 'zijn' pand en stelt met gepaste trots. ,,Het is toch mooi, dat ik als inwoner van Noordwijkerhout voor een bedrijf, dat in Rijssen gevestigd is, nu dit gebouw heb kunnen neerzetten. Dit is mijn tweede project in de Duin- en Bollenstreek; enkele jaren geleden heb ik ook de leiding gehad bij het Vesper Hotel.'' In het pand wordt het grootste deel van de ruimte gehuurd door de bedrijven JPG Hulsebosch en Zonderwijk. Zij trekken er op 1 september in.

Vrijwel het hele bouwproces is soepel verlopen, al zijn kleine tegenslagen natuurlijk onvermijdelijk. ,,In het begin hadden we wat problemen met de levering van heipalen'', zo licht Gruppen toe. Die uitdaging werd snel opgelost: ,,We hebben meerdere heistellingen in heel Nederland afgebeld om de benodigde heipalen te bemachtigen. Hierdoor begonnen we wat later met de bouw, maar we hebben door efficiënt werken die tijd weer ingehaald.''


Gruppen spreekt over een goede samenwerking tussen hemzelf en de opdrachtgever. De eigenaren kwamen iedere dag kijken op de werkplaats om te zien of de zaken goed verlopen. Maar als Gruppen bijvoorbeeld een kraan, shovel of een paar rijplaten nodig had, zorgde Duijndam er voor, dat die ook onmiddellijk klaar stonden. Gruppen lacht: ,,Je moet wel elke dag scherp zijn om ze tevreden te houden.'' Maar hij is zeer tevreden met het eindresultaat. ,,Een 10 kun je nooit halen, maar het gebouw is qua strakheid een goede 9.'' De medewerkers van Hulsebosch en Zonderwijk zullen ook blij zijn: in het hele pand ligt vloerverwarming en de staal op het dak laat de aanleg van maximaal 3.000 m2 aan zonnepanelen toe. Zo kunnen er in het pand zaken gedaan worden en wordt er bovenop het dak geld verdiend met de opbrengst van zonnewarmte.