Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

05 november 2018

,,De klanten in de ogen kijken''


Samenwerken op Spaanse marktplaats

[SPANJE] Het is haast onvoorstelbaar, maar anno 2018 zijn er nog steeds kwekers en handelaren die denken, dat ze kunnen wachten tot klanten naar hun toe komen. En er van uitgaan, dat dit een langjarig verdienmodel wordt. Maar wie een vooruitziende blik heeft, weet hoe noodzakelijk het is, om er op uit te gaan, de mensen recht in de ogen te kijken en samen lol te hebben. Zo ontstaat vanzelf een goede relatie en waardevolle opdrachten zijn daar weer het gevolg van. Ondernemer Pascal Koeleman van 2Dezign weet daar alles van: zijn bedrijf gaat in november samen met kwekers en handelaren naar Spanje toe, om daar het Hollandse snijbloemenproduct te promoten.

Door Joep Derksen

Onder het mom van een nieuw "Veronica komt naar je toe deze zomer" heeft 2Dezign een gouwe ouwe van de plank getrokken, ontdaan van wat stof en overgoten met een bloemen- en plantensausje. Spanje is een ware groeibriljant, waar het gaat om de exportmogelijkheden. De afgelopen twintig jaar groeide de snijbloemenexport naar dit land al met 123%. En dat zonder noemenswaardige promotiecampagnes. Je kunt op je vingers uittellen, wat er gaat gebeuren als die campagne op 11 november door 2Dezign begint, op de Mercabarna-Flor. Tijdens de bloemistendag worden zo'n 1.500 bloemisten verwacht. Dat zijn 1.500 professionele klanten, die op zoek zijn naar producten als Your Lily, Lisianthus, Florapodium, Vreeken Bouvardia of úw product. Voor een nog mooiere presentatie zorgt 2Dezign met haar Lisianthus Eventboek. Van de inspiratiefoto's van het Live Event en de sfeerfotografie op de prachtige plekken die Spanje te bieden heeft, wordt ook een boek gemaakt, zodat er ook iets van de beleving achterblijft in de Spaanse markt.

Maar is Spanje echt wel zo interessant? ,,Absoluut'', zegt Koeleman stellig. ,,Iedereen blijft maar naar Rusland kijken, alsof dat het beloofde land zou zijn. Maar zijn veel meer markten met prachtige kansen. En Spanje staat daarbij op kop. De mensen daar hunkeren, na een aantal economisch lastige jaren, naar nieuwe ideeën, technieken en manieren om met onze producten geld te verdienen.'' Jan de Boer van Barendsen Export uit Aalsmeer is samen met 2Dezign partner bij het organiseren van deze gezamenlijke stand. Waarvoor u als kweker of handelaar zich nog kunt aanmelden om mee te doen.

Koeleman: ,,Een vliegende kraai vangt altijd wat. Blijf niet zitten in die veiling en op die beurzen in Nederland. Maar ga gewoon op pad. We moeten naar onze klanten toe en hen moeten we knuffelen. We blijven hier maar zitten en denken vanuit de productie, maar je moet de mensen blijven zien. Met de VOC zijn we er schathemeltjerijk van geworden. Not showen is not sold. Je moet het product in de handen kunnen houden, er aan kunnen ruiken en bekijken. Dan verkoopt het. Get there, where the people are.''
Hij vervolgt: ,,Wist je, dat twee bloemisten een prijs hebben gewonnen om mee te mogen naar Spanje? Dat gebeurde via Your Lilie; zo kunnen ze twee dagen van dit event genieten.'' Enthousiast besluit Koeleman: ,,We gaan een roadshow houden richting die handel. Onze bezoekers gaan geld verdienen aan onze roosjes, designs en kleuren.” In het voorjaar reist 2Dezign naar Hamburg en aan het einde van de zomer naar München in Zuid-Duitsland. Als u ook wilt meereizen naar het marktplein voor nieuwe contacten en strategische groeikansen wilt benutten, neem dan contact op met Pascal Koeleman via T. 071 401 0875, of info@2dezign.nl.