Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 mei 2019

Coco Saigon


Heerlijk en gezond Vietnamees eten

NOORDWIJK - Streetfood café Coco Saigon is een culinaire verademing voor alle liefhebbers van lekker en gezond eten. Zowel de inwoners van Noordwijk als de vele toeristen hebben geen behoefte aan nog een patatzaak, maar zoeken een plek waar je licht en lekker Vietnamees kunt eten. En met Coco Saigon wordt absoluut aan die behoefte voorzien.

Joep Derksen

De oplettende bezoeker ziet dat de eigenaren van dit restaurant aandacht hebben voor detail. Op de muur  staat de zin ‘Eat pho like a pro’’, wat duidt op authentiek eten van pho.In de keuken staan chefkoks Yung Maryani en Tuhong Tran, terwijl Calvin Tran de bedenker is van het concept.. Het bedrijf is nu enkele weken open en de reacties van de gasten zijn overweldigend positief. Op Tripadvisor wordt Coco Saigon zelfs gewaardeerd met vijf sterren!

Maar wat is Vietnamees eten nou precies? Calvin licht toe: ,,Vietnamees eten is heel anders dan Chinees eten. Wij maken gebruik van veel groenten en rauwkost. En het vlees is mals en licht. Het meest bekende gerecht ‘Pho’ wordt diep getrokken uit drie soorten rundvlees en runderbotten, wat een smaakexplosie teweeg brengt samen met de thaise basilicum en andere verse kruiden. Wanneer je bij ons komt lunchen of dineren, draait het om gezelligheid en de gevarieerde etensbeleving. Zo hebben we Vietnamese crêpes, gevuld met groenten, vlees en garnalen (Ban Xeo). Met een bladje sla dip je het in vissaus, rol je het op en eet je het samen op. Het is de gezelligheid, die het eten met zich meebrengt. Zo ook eet je de gevulde krabschaar of ‘goi cuon’ (de witte loempia handgerold met garnalen en kip of varkensvlees). En niet te vergeten de heerlijke salades met groene papaya of beef lemongrass (uiteraard ook verkrijgbaar met kip), getopped met een frisse vissaus.  

Afhalen

Bijna ieder gerecht op de uitgebreide menukaart kan ook meegenomen worden naar huis. Dankzij de takeaway van Coco Saigon worden tot 19:30 uur ’s avonds jouw favoriete gerechten klaargemaakt, terwijl je wacht. Ideaal om mee te nemen zijn de Vietnamese stokbroodjes die rijkelijk belegd zijn met Vietnamese ham, groente en pate, oftewel ‘Banh mi’.

Ook theeliefhebbers komen bij Coco Saigon aan hun trekken. Chefkok Yung is gespecialiseerd in de kunst van de Japanse thee. Nergens anders in Noordwijk en omgeving kun je genieten van onder meer Matcha, Sencha green tea en Oolong thee. Gepassioneerd geeft ze aan: ,,Dit is de echte thee, helemaal uit Japan gehaald. Ik wil mensen laten genieten van de oorspronkelijke smaak.’’ Ook geeft Yung cursussen voor mensen, die willen leren hoe deze thee gemaakt en geschonken wordt. Wie hier interesse in heeft, kan contact opnemen met Coco Saigon.

Of laat je verrassen door de Lemon Grass ijsthee. Een ‘must’ om te proberen is de Vietnamese koffie, die je bij Coco Saigon kunt krijgen. Deze is op een special manier gebrand; met een karamel- en notengeur, geschonken met een speciale filter. Wie wat behoudender is, kan natuurlijk ook een Nederlands kopje koffie of cappuccino krijgen.

Authentiek

De Vietnamese keuken is uitermate geschikt voor alle types etenliefhebbers. Of je nu een veganist, vegetariër of vleesgenieter bent. Alle gerechten zijn gemaakt volgens de authentieke en oorspronkelijk smaak van dit prachtige land in het Verre Oosten. Alle gerechten zijn vers en gezond, met veel heerlijke kruiden, groenten en rauwkost. De gasten kunnen kiezen uit heerlijkheden als noedels en soep, rolls of (aanrader!) de Pho Dac Biet (all in), een bouillon diep getrokken uit rund met drie variaties aan rundvlees en noedels. Of probeer eens de Bun: een traditioneel Vietnamees gerecht met vermicelli, gekruid vlees, loempia’s, groente en vissaus.


Streetfood café Coco Saigon
Hoofdstraat 100
2202 EZ Noordwijk
T: 071 364 8825
E: info@cocosaigon.nl
W: www.cocosaigon.nl