Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 mei 2019

De tulp van bol tot vaas


Tulip Farm Amsterdam

Roelofarendsveen – De toeristen krijgen vanaf volgend jaar de mogelijkheid om zelf te zien, hoe tulpen gebroeid worden. Ondernemer Joost Wesselman heeft samen met Kaag en Braassem Promotie het idee ‘Tulip Farm Amsterdam’ bedacht. Op een stuk grond aan de Floraweg tussen 8 en 10a in Roelofarendsveen (bij het Rabobankgebouw) komt dit ‘tulpen experience center’.



De plannen zijn al in een ver gevorderd stadium. De kwekerij, die nu achter dit stukje land ligt, wordt ook gekocht, zo laat Wesselman weten. In het ‘Tulip Farm Amsterdam’ moeten een tentoonstellingsruimte, tulpwinkel, souveniershop (500 m2) en een kasrestaurant (van 1.000 m2) komen. En als kers op de taart; een heuse Tulip Hall of Fame. Zodat toeristen van over de hele wereld verlekkerd kunnen kijken naar tulpen, die gedoopt zijn naar beroemde Nederlands, zoals Johan Cruijff, Rembrandt van Rijn en koningin Máxima.

In het Tulip Farm Amsterdam kunnen bezoekers de weg volgen, die een tulp aflegt van bollenveld naar vaas. Het wordt ook mogelijk om zelf tulpen te plukken. De kans is groot, dat dit initiatief een succes wordt. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen de Keukenhof en het aantal buitenlandse bezoekers, dat mogelijk geïnteresseerd is om zo’n Tulip Farm Amsterdam te bezoeken, bedraagt volgens onderzoek maar liefst 2,7 miljoen mensen.

Maar Wesselman verwacht zeker niet, dat al die tulpenliefhebbers naar Roelofarendsveen komen. ,,Het liefst zouden we de Tulip Farm Amsterdam in 2020 realiseren, maar dat kan iets later worden. We zijn niet concurrerend met, maar aanvullend op de Keukenhof. Hoe meer bloemen gepromoot worden, hoe beter Keukenhof dat zelf ook vindt. Tulip Farm Amsterdam is geen buitenpark, maar we laten zien hoe de productie te werk gaat. We verwachten, dat we niet meer dan enkele bussen met toeristen per dag zullen krijgen. Dus verkeersproblemen komen er niet van.’’

Wethouder Floris Schoonderwoerd is enthousiast over dit initiatief: ,, Dit past in onze wens om recreatiegemeente te worden en de gedachte dat de producent en eindgebruiker bij elkaar komen om te zien waar het geproduceerd wordt. Het zou te gek zijn. De tulp staat niet voor niets op de watertoren.’’