Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

11 november 2006

Cariflex 4U: ‘Poolse werknemers zijn flexibel en gemotiveerd’

Lisse – Cariflex 4U bestaat ruim twee jaar en is een uitzendbureau dat zich bezig houdt met het plaatsen van Poolse werknemers. Met name in de agrarische sector, voor schoonmaakwerkzaamheden en in de productie staan bedrijven soms te schreeuwen om gemotiveerd personeel. Carla van den Haak, directeur: ‘Ons motto is: Sterk in werk met Poolse arbeidskrachten. Polen zijn flexibeler en zeggen niet: om drie uur moet ik stoppen. Ze willen ’s avonds werken en ’s ochtends heel vroeg en ze werken lekker door. De motivatie van Polen is veel beter en ze kosten ook minder voor de werkgevers. Het ziekteverzuim ligt bij Nederlandse werknemers in de arbeidsintensieve sectoren heel hoog. Polen zijn bijna nooit ziek. Ze zijn hier tijdelijk en komen hier om te werken.’

Cariflex 4U is actief in de regio tussen Rijnsburg en Aalsmeer: ‘Ik ga naar bedrijven toe en vraag of ze interesse hebben in uitzendkrachten. Kwekers kennen elkaar en de mond tot mond reclame levert ook veel nieuwe contacten op.’ Het uitzendbureau zorgt niet alleen voor de overnachting van de medewerkers, maar ook voor het vervoer naar de bedrijven: ‘We huren huizen in Lisse en Sassenheim en lenen de mensen een auto of fiets om naar het werk te gaan. Of ze worden iedere dag gebracht.

Naast de normale werkzaamheden, geeft Cariflex de Polen ook de kans om Nederlands te leren. ‘Dat is voor werkgevers belangrijk, maar veel Polen komen met hun Engelse kennis ook al heel ver.’ Voor meer informatie:
www.cariflex4u.nl.