Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

11 november 2006

Zwemschool ’t Spatje: Individuele zwemlessen met een diploma op het eind

Noordwijkerhout – Zwemschool ’t Spatje, aangesloten bij het Nationaal Platform Zwembaden en volledig gecertificeerd, geeft privé zwemles aan kinderen. De jeugd die wil leren zwemmen, of het al een tijdje zonder succes probeert, krijgt door de individuele aandacht alle ruimte om de zwemkwaliteiten te ontwikkelen.

Jan Koek, mededirecteur, vertelt: ‘Dat is ook de kracht van onze werkwijze, die toegespitst is op het individu. De kinderen leren zwemmen stapsgewijs, of eigenlijk slagsgewijs. We kijken of een kind toe is aan een volgend stapje en individuele aandacht is inderdaad het geheim van ’t Spatje. Ieder kind wil weer aandacht hebben op een andere manier. De een wil veel keiharde aanmoedigingen en de ander wil juist lekker zwemmen en doorgaan.’

Kinderen van drie jaar tot tien jaar zitten bij ’t Spatje op zwemles. Juist doordat de lessen niet groepsgewijs plaatsvinden, leren de kinderen het zwemmen sneller en beter. Niemand valt buiten de boot. Koek: De kinderen leren bij ons een ding tegelijk, en als ze dat onderdeel goed onder de knie hebben, gaan ze pas iets nieuws proberen. Dus: eerst de schoolslag, dan rugzwemmen, dan leren duiken, enzovoort: ze gaan steeds een stapje verder.

’t Spatje bestaat 13 jaar, is opgericht door Joke Koek-Caspers en in die jaren hebben duizenden kinderen leren zwemmen. Koek: ‘Kids die ergens anders niet leren zwemmen, leren dat bij ons wel. Ouders zitten soms met hun handen in het haar dat het zo lang duurt voor hun kind leert zwemmen. Wij geven die individuele aandacht aan het kind en zeggen bijvoorbeeld: ‘Combineer je armen en benen op deze manier of doe het wat anders met je benen.’

Voor meer informatie:
www.spatje.nl.