Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

29 mei 2007

Kringloopwinkel luidt noodklok

‘Zonder betaalbare ruimte verdwijnen we’

Noordwijk – De vrijwilligers van Stichting Kringloopprojecten zijn al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw bezig om kleding, meubels en huishoudelijke artikelen in te zamelen en weer terug te brengen bij andere eigenaren. Hiermee hebben ze voorkomen dat veel producten als afval in het milieu terechtkwamen. De stichting dreigt binnenkort te verdwijnen want na jaren zoeken naar een geschikte en betaalbare locatie, dreigt nu hun semi-permanente onderkomen te verdwijnen.

Al vele jaren zit ’t Steuntje, zoals de oudere Noordwijkers zich nog goed kunnen herinneren, aan de Losplaatsweg 9. Vanaf het begin was het duidelijk dat dit een tijdelijk onderkomen zou zijn, in verband met plannen om voor projectontwikkeling op deze locatie.

Onlangs bezochten twee ambtenaren de kringloopwinkel en aan de hand van het gesprek dat hieruit volgde, begreep voorzitter Pierre Roos, dat de tijd dringt om nieuwe ruimte te vinden. ‘De Noordwijkers zijn heel betrokken bij ons doen en laten, maar zonder een plek dat slechts zo groot is als anderhalf klaslokaal waar de spullen opgeslagen kunnen worden zal de kringloopwinkel uit Noordwijk verdwijnen. Onze vrijwillige activiteit heeft al tientallen jaren haar sociaal, maatschappelijk en milieubewust nut bewezen. We kunnen het ons niet veroorloven om marktconforme huren van 20.000 euro per jaar te betalen.’

Roos vervolgt: ‘Ik wil een noodoproep doen aan de inwoners van Noordwijk en de gemeente om ons te helpen met dit zeer dringende probleem! We hebben nog nooit om hulp gevraagd en willen de mensen en de wethouder niet belasten, maar het is vijf voor twaalf. Onze organisatie is uniek in de regio en er is geen vergelijkbare kringloopwinkel in de omstreken. We hebben ons al die jaren zelf bedropen door op de kleintjes te letten, hebben nooit directe subsidie van de gemeente ontvangen, maar betalen wel 19% BTW. We komen tegemoet aan wensen uit de samenleving. Tot onze klantenkring behoren mensen met een krappe beurs, asielzoekers en personen die op zoek zijn naar curiosa.’

Voor meer informatie: Stichting Kringloopprojecten, Losplaatsweg 9, 2201 CS Noordwijk, T: 071 361 8082, E:
roossnoeks@hotmail.com. De kringloopwinkel is van maandag tot en met zaterdag open van 10:00 tot 15:00 uur.