Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 mei 2008

"Kunst en lekker eten is goede combinatie"

VOORHOUT – Meer dan veertig kunstwerken van de Voorhoutse Frederique Wedekind zijn de komende twee maanden te bewonderen in de Italiaanse delicatessenzaak Tutti-a-Tavola. Hiermee geeft eigenaar Bert Pilaszek uiting aan zijn stellige overtuiging kunst uitstekend combineert met goed eten en drinken. “Bovendien wil ik jonge en talentvolle mensen laten etaleren in mijn zaak.”

Wedekind (59) leeft voor de kunst: “Schilderen is een uiting van jezelf en ik ben 12 jaar geleden begonnen met het schilderen van zijden sjaals. In eerste instantie schilderde ik met olieverf en acryl, maar nu ben ik veel meer met aquarel bezig, wat een moeilijkere techniek is. Je moet het namelijk in een keer goed op het doek zetten en het geheim van een goed schilderij is, dat je zoveel mogelijk weglaat.”

Er zijn kunstenaars die zich specialiseren op één onderwerp, maar dat geldt niet voor Wedekind: “Ik heb nooit een vast onderwerp, maar m’n werken zijn wel heel kleurrijk, puur uit enthousiasme gemaakt. Ik schilder dus niet alleen bomen of tulpen, maar ben een beetje wispelturig. Mijn leven is een uitdaging en dat heb ik ook nodig.”

Pilaszek: “Deze expositie blijft twee maanden hangen, waarbij van tijd tot tijd enkele schilderijen vervangen worden. In juni krijgen we hier originele Venetiaanse maskers, gemaakt door Olga Dol en Frans Kolk. Ook andere kunstenaars kunnen zich aanmelden om hun werken hier te exposeren.