Vishandel komt goed uit AD-Haringtest
De vishandel deed dit jaar mee aan de AD-haringtest dankzij 23 van hun klanten: zij hadden een emailtje gestuurd aan het dagblad om De Klok aan te melden voor de haringtest. Het juryrapport dat op 5 juli openbaar gemaakt wordt, vermeldt hierover: “Het feit dat al deze mensen deze zaak aanmelden, laat zien dat er sprake is van een buitengewoon trouwe klantenkring. En na het proeven van de haring blijkt dat terecht te zijn.”
Sandra reageert enthousiast op de uitslag: “Met die 8,5 zijn we ontzettend blij! Het algemene niveau van de concurrentie is ook flink omhoog gegaan vergeleken met voorgaande jaren en landelijk gezien hebben we toch maar de 20ste plaats behaald.” Wim vult aan: “De smaak van de haring werd met een 8,5 beoordeeld, de rijping was licht, wat betekent dat de haring niet te zout is. Het schoonmaken was perfect gedaan en de temperatuur was goed met 5,8 graden Celsius. We zijn ook trots op het feit dat de microbiologische gesteldheid als goed beoordeeld werd. Het percentage vet in de filet was 9,4: dat was volgens de jury wat aan de hoge kant, maar het totale eindcijfer van de haring was ook 8,5. We hebben ons in vergelijking met de vorige test waar we aan meededen op alle punten verbeterd.”
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home