Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 juli 2008

Ruud en Ovemia Slot stoppen

LISSE – Een stukje modehistorie is vanaf zaterdag 5 juli verleden tijd: dat is de laatste werkdag van Ruud en Ovemia Slot. Na bijna 30 jaar talloze mannen geadviseerd te hebben in de juiste kledingkeuze, neemt een nieuw en deskundig team onder leiding van Herenmodehuis Schulte het stokje over. Het echtpaar verhaalt over de afgelopen decennia waarin ze uiting hebben gegeven aan hun grote passie: de herenmode.

Ruud en Ovemia zijn al die tijd het gezicht van de zaak geweest en de verkoop van Ruud Slot Herenmode aan Schulte, zo’n 4,5 jaar geleden, veranderde daar niets in. ‘We deden dit omdat er geen opvolging was en we waren ervan overtuigd dat de zaak bij Schulte in goede handen zou zijn. Als oud-middenstander is het niet altijd gemakkelijk om voor een ander te werken, maar Schulte was een goede keuze.’

Ruud haalt herinneringen op ‘Af en toe kwam er iemand in de zaak die verteld: “Deze kleding is niets voor mij; te chique.” Ik zei dan: “Probeer het nou maar en dan spreek ik je over een half jaar weer.” Zes maand later kwam zo iemand weer terug en hij wilde nooit meer wat anders. We hielpen hem dan een beetje met het opvoeden in de kledingstijl: steeds ietsje meer en ietsje frivoler.”

Dertig jaar in dezelfde zaak. Heeft het echtpaar nooit overwogen om meerdere vestigingen op te zetten? Ruud: ‘Absoluut niet, omdat we altijd zelf in de zaak stonden en zo zelfstandig keuzes konden maken over de topmerken die we voerden. Een kwart eeuw lang heb ik zelfstandig gewinkeld en heerlijk genoten van het werk.’ Ovemia vult aan: ‘Het is mooi geweest. De zaak is nu in goede handen en we wensen de opvolgers al het beste toe. We hebben echter geen spijt dat we nu stoppen. We gaan genieten van het leven: lekker fietsen en watersporten.

De collectie bij Ruud Slot Herenmode is al afgeprijsd, maar tot en met 5 juli komt er bovenop de hele collectie nog eens 10% extra korting voor alle klanten.
Ruud Slot Herenmode, Kanaalstraat 33, Lisse. T: 0252 411 589.