Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

‘t Leydsch Wijnhuys

Geregracht 29, 2311 PA Leiden, T: 071 513 5337

Proeven en genieten

LEIDEN - Een goede wijn drinken staat gelijk aan puur genieten. Nog mooier is het om je kennis over wijn aan je tafelgenoten te kunnen vertellen. Daarom gaan ook steeds meer mensen langs bij wijnproef- en cursuslokaal ’t Leydsch Wijnhuys. Hier geven de eigenaren Steven van Oosterzee (33) en Roeland Buijsse (37) cursussen, proeverijen en workshops.

De beide eigenaren zijn registervinoloog en hebben dus de hoogste wijnopleiding van Nederland met succes afgerond. ‘Het doorgeven van onze kennis over wijnen is onze grootste passie’, aldus Buijsse. ‘Onze gasten leren niet alleen bij ons, maar ook hebben ze ontzettend veel plezier.’ ’t Leydsch Wijnhuys is het enige wijnproef- en cursuslokaal in heel Leiden en dankzij de enthousiaste inzet van beiden, kunnen gasten op verschillende manieren kennis maken met de wijnproeverij.

Zo is er iedere laatste donderdag van de maand tussen 19:00 uur en 22:00 uur een inloopproeverij. Maar daarnaast biedt ’t Leidsch Wijnhuys ook volledig op maat gesneden wijnproeverijen aan. In groepen tot veertien personen wordt de basiskennis van het wijnproeven doorgegeven aan de gasten. Uiteraard passen Van Oosterzee en Buijsse hun proeverijen aan de gasten aan. ‘We gaan vrijgezellenfeesten niet met de precieze technieken vermoeien’, lacht Van Oosterzee.

Populair zijn ook de Wijn & Spijs workshops, waar een professionele kok zorgt voor de verschillende gangen. De gasten krijgen per gang verschillende soorten wijnen en proeven zo welke wijn het beste bij het eten past. En wie de smaak echt goed te pakken heeft, schrijft zich in voor de wijncursussen: in vier avonden krijgen de gasten de theoretische en praktische kennis die nodig is voor het herkennen van de verschillende soorten wijnen. Buijsse: ‘Juist doordat wij als vinoloog onze kennis kunnen delen met de mensen, werkt dit concept zo goed. Wijn is een fantastisch product om mee te werken en de mensen gaan na elke cursus glimlachend weg. Ze hebben plezier gehad en bovendien veel opgestoken. Dat is waar we het voor doen.’