Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

26 december 2012

Bubbelthee dé hit van 2013

‘Thee met ballen’

LEIDEN – Bubbelthee is een Taiwanese theespecialiteit en dat is een ware hit geworden in onder meer Amerika en Duitsland. De voltallige cast van “The Hills” geniet tussen de opnames door van deze ‘thee met ballen’. Afgelopen maand is de eerste Bubbeltheewinkel geopend en nu al loopt het storm.

Mede-eigenaresse Hui Chun Yang verwelkomt de journalist – een notoir koffiedrinker – met een warme glimlach en nodigt hem uit een bubbelthee te proeven. Gekozen kan worden uit warme en koude thee, met verschillende soorten fruitsmaken en toppings. ‘Hmm, doe dan maar de kokosthee en als topping de yoghurtbolletjes.’ Het geheel wordt koud geshaked en vervolgens in een afgesloten beker met een grote plastic riet geserveerd.

Yang legt uit: ‘De toppings kunnen zo zonder problemen mee omhoog de mond in.’ Voorzichtig proeft de journalist van de bubbelthee: een lekkere frisse smaak verwelkomt hem. Hij bijt op een van de zeewierbolletjes en daar blijkt een siroopverrassing in te zitten. In dit geval yoghurtsiroop, maar de eigenaresse legt uit dat het ook andere siroopsmaken kunnen zijn. Veel studenten hebben de bubbelthee al ontdekt, want door de toppings heb je geen gebakje meer bij je thee nodig. ‘De tapiocatoppings vullen best wel’, tipt Yang.

De zaak is nu een maand open en binnenkort wordt nieuwe bubbelthee met chocoladesmaken aan het assortiment toegevoegd. De meest populaire smaak van dit moment is de melkthee met tapioka, maar ook de zwarte aardbeienthee en de groene mangothee zijn niet te versmaden. Op dit moment genieten vooral jongeren van de bubbelthee, maar alle tekenen wijzen erop dat deze ‘thee met ballen’ een traditionele drank zal worden.

Proeven? Bobo Tea, Kort Rapenburg 2 te Leiden. www.facebook.com/bobotealeiden.