Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

13 mei 2016

Op maat voor de klant

J. Buis & Zn.

JOEP DERKSEN

KATWIJK – Al ruim 125 jaar verzorgt het familiebedrijf J. Buis & Zn. de volledige interieurinrichting bij de mensen thuis. Of het nu gaat om meubelen, tapijten, gordijnen, boxsprings of bedden. De speciaalzaak is mateloos populair bij zowel jonge gezinnen als mensen op leeftijd. Want met één enkele afspraak kan in één dag uw hele huis opnieuw ingericht worden.

Momenteel zijn de sta-op-fauteuils een grote hit bij J. Buis & Zn. Waarom zou u het uzelf nu moeilijk maken, waar het gaat om het gebruik van een stoel? Met de sta-op-fauteuil wordt u vrijwel volledig rechtop gezet. En deze fauteuils zijn in diverse maten leverbaar. 'En dat niet alleen', zo informeert mede-eigenaar Gertjan Buis, we kunnen er ook voor zorgen dat de sta-op-fauteuils volledig voor u op maat wordt gemaakt. We hebben ze in verschillende kleuren en we gebruiken zowel stof als leer.' J. Buis & Zn. levert kwaliteitsmerken zoals Mecam, De Toekomst en Hukla.

Eén van de grootste geheimen achter het succes van J. Buis & Zn. is het feit dat ze veel artikelen uit voorraad kunnen leveren. Want de hedendaagse consument wil de gekochte producten heel graag snel hebben. 'En terecht', aldus Buis. We hebben een enorme voorraad beschikbaar. Daardoor kunnen we vaak al dezelfde dag leveren. En wij brengen het bij de mensen thuis.' Soms betekent dit, dat vader en zoon een bank tot driehoog moeten afleveren, maar daar draaien ze hun hand niet voor om. Sterker nog, het geeft hen juist extra voldoening om de mensen te helpen en er voor te zorgen dat hun klanten kunnen genieten van een nieuw interieur.

Gert Jan Buis behoort tot de vijfde generatie die leiding heeft over de zaak. Nog altijd staat hij met zijn vader in de winkel en ze zouden het niet anders willen hebben. 'Juist het persoonlijke contact; dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook voor de mensen. Samen met de klant kunnen wij hun wensen afstemmen en zorgen voor een perfect totaalplaatje. Waar het gaat om het plaatsen van de meubelen en het leggen van de vloerbedekking, doen we vervolgens alles in één handeling. Dat vinden de mensen zelf ook heel fijn. Ten eerste hoeven ze niet naar allerlei verschillende winkels te gaan om hier een bed, daar een fauteuil en weer ergens anders een vloerbedekking aan te schaffen. Bovendien hoeven ze dan niet twee of drie dagen vrij te nemen om te wachten op de aflevering. Buis: 'Wij doen alles in één handeling; de vloerbedekking, meubels, het bed. En 's avonds zijn we klaar en zitten de mensen in een volledig vernieuwd huis.'

Boxsprings

De meubelzaak J. Buis & Zn. onderscheidt zich ook, waar het gaat om de boxsprings en matrassen. 'Deze kunnen wij niet alleen op maat leveren, maar ook geheel naar de wens van de klant samenstellen. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren en maten. Omdat wij vrijwel alleen met Nederlandse leveranciers werken, hebben we snelle levertijden. Vaak is één telefoontje naar de directeur van zo'n bedrijf al voldoende om een snelle afleverdatum te regelen. En dat is ook onderdeel van de service die wij aan onze klanten kunnen bieden.' En met 200 matrassen en 60 boxsprings op voorraad kan vaak al gelijk aan huis geleverd worden.

Bekend is J. Buis & Zn. ook vanwege haar comfortbedden, comfortledikanten. Maar dat niet alleen; ook naar de hoog/laag bedden is veel vraag. En alles natuurlijk weer zoveel mogelijk naar de wens van de klant. Buis tipt: 'We zijn dealer van M-Line; kom bij ons langs en zie of dit bij u past.' Wie nu nog twijfelt, moet weten dat J. Buis & Zn. een heel scherpe kwaliteitsverhouding heeft. Dat komt niet alleen door de lage overhead, maar ook door het feit dat het bedrijf rechtstreeks inkoopt bij de fabrikanten.'


Voor meer informatie: Gert Jan Buis, J. Buis & Zn, Sluisweg 25, Katwijk, W: www.buismeubelen.com.