Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

04 juni 2017

,,We ondernemen uit ons hart''

LISSE – Homma Elektrotechniek BV is al meer da 30 jaar actief in en om de Bollenstreek;. Onlangs is het management uitgebreid, hierdoor is de duurzame toekomst van het bedrijf verzekerd Algemeen directeur Fred Kortekaas vertelt hierover in een exclusief interview.

Door Joep Derksen

,,We zijn een echt relatiebedrijf en ondernemen uit ons hart'', zo gaat Kortekaas van start. Homma verzorgt de elektrotechniek van A tot Z in zowel woningen, utiliteit en industriële automatisering projecten. Zo is het bedrijf momenteel onder meer druk bezig met de nieuwbouw van de machinefabriek Nobels in Noordwijkerhout, aanleg en installatie van petrochemische filter installaties en luxe woningbouw.

Kortekaas is sinds 2005 de rechterhand van oprichter Bert Homma. Onlangs werd het managementteam uitgebreid met Rob Schoone en Raymond van der Boon. Raymond is verantwoordelijk voor inbraakbeveiliging, klein zakelijke- en particuliere markt. Rob is de man van de binnendienst en regelt de interne processen. ,,Hij is de stille kracht van het bedrijf'', complimenteert Kortekaas. Oprichter Bert heeft een stapje terug gedaan en zal zijn huidige klanten langzaam overdragen. Kortekaas is als algemeen directeur eindverantwoordelijk.

Trots

Ieder bedrijf is zo goed als haar eigen personeel. Sinds 2005 is het aantal medewerkers praktisch verdubbeld tot 35 mensen. Vol trots praat Kortekaas over zijn personeel:. We hebben vier servicemonteurs; zij zorgen onder andere voor het onderhoud en beheer aan, inbraakbeveiliging- noodverlichting- , brandmeld- datanetwerk- camera- en domotica installaties. Daarnaast werken bij ons installatiemonteurs, welke zich onder andere bezighouden met de aanleg van duurzame installaties. “Duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel staan.''
Kortekaas vervolgt: ,,Het opleiden van onze medewerkers is voor ons heel belangrijk. Het tevredenheidsniveau is afhankelijk van de werksfeer. Opleiding en de uitdaging van het werk zijn met elkaar verbonden. Tevreden medewerkers geven tevreden klanten. De medewerkers zijn ons meest waardevolle stukje gereedschap; daar moet je zuinig op zijn! Niet voor niets is het verloop bij ons bedrijf heel erg laag en hebben we medewerkers in de leeftijd van 18 tot 65 jaar.'' We zijn een erkend leerbedrijf!

Zonnepanelen

Onverdroten vervolgt de algemeen directeur: ,,We plaatsen veel zonnepanelen in de regio, groot of klein maakt niet uit (op dit ogenblik de plaatsing van 360 zonnepanelen bij de firma Lamboo Dried & Deco in Lisse); dat past goed bij de installatietechniek. Ook geven wij graag advies over het beheer en gebruik van een bedrijfspand of luxere woning. Denk hierbij aan het gebruik van comfort oplossingen (domotica), waarbij onder andere ventilatie, verwarming, koeling en verlichting op de best mogelijk manier geregeld wordt. The sky is the limit: wij luisteren eerst heel goed naar de klanten en bieden vervolgens de oplossingen welke noodzakelijk zijn.'' Ook werkt Homma met “smart grids”; ,,Deze slimme netwerken zorgen voor het meest efficiënte gebruik van de apparatuur; als er te weinig zon is voor de zonnepanelen, worden bepaalde apparaten automatisch uitgeschakeld.''

Homma houdt zich ook bezig met het ontwerpen van schakelpanelen en besturingen; de klanten worden volledig ontzorgd vanaf de tekentafel tot aan de implementatie van de applicaties welke ze nodig hebben. Kortekaas: Wij ontzorgen de klant, denken niet in problemen, maar bieden oplossingen. We zijn een echt relatiebedrijf ; We doen niets liever dan terugkomen bij een klant om te zorgen voor onderhoud, te sparren over optimalisatie van elektrische installaties enz.

Groei

Door de groei van het bedrijf is ons huidige pand te klein geworden, daarom gaan we uitbreiden. Het aangrenzende pand zal worden doorgebroken, de kantoren als wel de werkplaats zullen worden vergroot. Tevens zal de logistiek in het pand worden aangepast ,,Zo kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn.''

Op zaterdag 28 oktober viert Homma het feit, dat het bedrijf alweer dertig jaar bestaat; de verbouwingen achter de rug zijn en de uitbreiding een feit is. Op deze dag worden alle relaties uitgenodigd voor een klantendag. Zij kunnen een exclusief kijkje nemen in het vernieuwde bedrijf. In een ongedwongen sfeer kennis maken met de medewerkers en onze producten: ,,We gaan er een feestje van maken'', zo verheugt Kortekaas zich hier al op.


Voor meer informatie: Homma Elektrotechniek BV, Vennestraat 21, 2161 LE Lisse, T: 0252 416 054, W: www.hommabv.nl.