Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 december 2017

Erkende schoorsteenspecialisten voor de regio Zuid-Holland

BOLLENSTREEK – Willem van der Meij Schoorsteenvegers en rookkanalen is dé erkende schoorsteenspecialist van deze regio. Iedere dag maken Willem van der Meij en zijn partner Astrid Rietveld, 'de vrouwelijke schoorsteenveger', allerlei huizen veiliger, door de schoorstenen te  controleren, goed te vegen en deskundig advies af te geven.

Door Joep Derksen

Willem van der Meij Schoorsteenvegers en rookkanalen is volledig gecertificeerd en gediplomeerd bij de ASPB, de Algemene Schoorsteenvegers Patroonbond. Mensen die hun schoorsteen willen laten vegen, moeten namelijk niet ingaan op 'aanbiedingen' van bedrijven, die langs de deur komen. ,,Zij zetten met een laag bedrag in, maar uiteindelijk wordt het een heel dure rekening, waar je niet op zit te wachten'', tipt Van der Meij.

Tegenwoordig worden veel huizen verkocht. Voor de nieuwe eigenaren is het dan heel verstandig om bij de aankoop van de nieuwe woning een camera-inspectie te laten uitvoeren van de schoorsteen.  Dat voorkomt onverwachte financiële tegenvallers. Vaak word bij een taxatie van een woning de schoorsteen over het hoofd gezien!. Een camera-inspectie is ook handig, nadat (maar het liefst voordat) een schoorsteenbrand heeft plaatsgevonden. Zo'n inspectie is noodzakelijk, als bewijs voor de verzekering. Van der Meij laat weten: ,,We ondersteunen de klant ook in de communicatie naar de verzekering toe, zodat hij of zij met een volledig gecertificeerd rapport en video opname beslagen ten ijs komt bij de verzekeringsmaatschappij.’’ Rietveld vult aan: ,,En als wij dan de opdracht krijgen om de schoorsteen te herstellen, brengen we de kosten van de camera-inspectie in mindering op de klus.''

Willem van der Meij Schoorsteenvegers en rookkanalen maakt bij het schoonmaken van de schoorstenen en rookkanalen gebruik van de modernste technieken, zoals de Powersweep. Dat zijn roterende stokken, die het hele kanaal van boven naar beneden schoonvegen. Daarnaast maakt Van der Meij ook gebruik van de traditionele veegbal met zachte borstel; speciaal voor de wat oudere rookkanalen. ,,Wacht niet tot het najaar, maar reserveer nu al een afspraak om uw schoorsteen te vegen dan weet u zeker dat u weer veilig en lekker warm kan genieten van uw kachel/open haard.’’

Het bedrijf maakt niet alleen schoorstenen schoon, maar repareert en renoveert ook schoorstenen. Van der Meij: ,,Niemand kijkt naar de schoorsteen, tot je een lekkage krijgt. Keramische kanalen  bijvoorbeeld, zijn heel kwetsbaar. ,,Als daar een snelle temperatuursverhoging plaatsvindt, kunnen de
elementen al binnen drie minuten barsten! Door de uitstekende reputatie van Willem van der Meij Schoorsteenvegers en rookkanalen wordt dit bedrijf ook regelmatig ingeschakeld door makelaars, ondernemingen en verzekeringsmaatschappijen.

Bij Van der Meij kunnen de mensen ook terecht voor de aankoop en installatie van kachels. ,,Waar ook zoals bij al het werk van van der Meij geldt “ Kwaliteit is een keuze.”

Voor meer informatie: Willem van der Meij Schoorsteenvegers en Rookkanalen, T: 06 3038 8796, E: info@schoorsteenvegers.eu, W: www.schoorsteenvegers.eu.