Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 december 2018

De Bruine Boon


Verrassend, vernieuwd en heerlijk

LEIDEN – Op een zoektocht naar een fijne plek om iets te eten, liep ik deze week langs De Bruine Boon. Dit café-restaurant bestaat al dertig jaar en werd eerder overgenomen door De GrootMeister Horeca B.V. (Raymond Mullemeister en Jan de Groot). Zij zijn tevens eigenaar van Cafe Oma Rietje (Tweede Binnenvestgracht) en mede-eigenaar van Hudson Bar & Kitchen (Nieuwe Beestenmarkt). Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen bij De Bruine Boon ben ik er naar binnen gegaan en werd op meerdere manieren aangenaam verrast.

Joep Derksen

Zo was de begroeting van het vriendelijke personeel aangenaam en welgemeend. Genietend van een kopje cappuccino, uiteraard met een stuk appelgebak (daar staat De Bruine Boon namelijk bekend om), viel het op dat het café-restaurant er veel mooier uitziet. Terwijl de appeltaart, gemaakt van appels uit de boomgaard van de Olmenhorst, er goed in gaat valt op dat de tegels zijn vervangen voor een warmere vloer. Er zijn volop zitplaatsen, maar ook statafels met een loungebank. Voor in de zaak heb je een mooi uitzicht op de Leidse binnenstad en achterin kun je heerlijk intiem genieten van de uitgebreide lunch- en dinerkaart. En dan vergeet ik nog het overdekte en verwarmde terras, waar je het hele jaar door gebruik van kunt maken!

,,En we zijn 's ochtends al om 9:00 uur open, zodat mensen hier kunnen ontbijten. Hier in de buurt zijn veel bedrijven, dus komen de medewerkers ook vaak lunchen.'' Aan het woord is Raymond Mullemeister. Hij toont de nieuwe menukaart: ,,Bij bijna ieder gerecht staat een wijnsuggestie, zodat onze gasten een nieuwe wijnervaring kunnen krijgen. Al hoef je bij een broodje kroket natuurlijk geen wijn te adviseren.'' Met deze kwinkslag geeft Mullemeister aan, dat De Bruine Boon ook de komende jaren De Bruine Boon blijft. ,,Het hoeft niet een te chique zaak te worden. Bij ons kun je terecht voor hele aardse gerechten, zoals vlees, vis en vegetarisch.''

Kijkend op de menukaart blijkt dat inderdaad zo te zijn. Zal ik spareribs, saté, kipspies van de gril, spinaziewrap of huisgemaakte falafel nemen? De borrelkaart is uitgebreid; altijd fijn! Mullemeister heeft een nieuwtje: ,,Dit jaar zijn we voor het eerst ook op Tweede Kerstdag geopend; vanaf 12:00 uur, met een speciaal kerstmenu. Ook vervullen we speciale eetwensen, mits deze van tevoren door zijn gegeven.''

De Bruine Boon is nog altijd immens populair; door de week, maar natuurlijk ook op de vrijdag- en zaterdagavonden. Mensen gaan hier naar toe om te eten en blijven steeds vaker hangen om er samen met vrienden enkele cocktailtjes te nemen. Bedrijven organiseren bij De Bruine Boon hun vrijdagmiddagborrel, maar ook voor het vieren van een werkjubileum of verjaardagen ben je bij De Bruine Boon op de juiste plek. Waarbij maar liefst zeventig gasten gemakkelijk het feestje kunnen vieren.

Iedere laatste zondag van de maand is er tegenwoordig bij De Bruine Boon ook live muziek, informeert Mullemeister. Heeft hij nog tips om qua eten wat van de kaart uit te proberen? ,,Natuurlijk; wat dacht je van een Twaalfuurtje (gebakken ei, kroket, twee sneetjes brood en soep naar keuze) voor de lunch, een vegetarische falafel bij het diner en als dessert een door de kok aanbevolen stroopwafel cheesecake?!''

De Bruine Boon, Stationsweg 1, Leiden, T: 071 512 1152, W: www.debruineboon.nl, F: www.facebook.com/debruineboon.