Verrassend, vernieuwd en heerlijk
LEIDEN – Op een zoektocht naar een
fijne plek om iets te eten, liep ik deze week langs De Bruine Boon.
Dit café-restaurant bestaat al dertig jaar en werd eerder
overgenomen door De GrootMeister Horeca B.V. (Raymond Mullemeister en
Jan de Groot). Zij zijn tevens eigenaar van Cafe Oma Rietje (Tweede
Binnenvestgracht) en mede-eigenaar van Hudson Bar & Kitchen
(Nieuwe Beestenmarkt). Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen
bij De Bruine Boon ben ik er naar binnen gegaan en werd op meerdere
manieren aangenaam verrast.
Joep Derksen
Zo was de begroeting van het
vriendelijke personeel aangenaam en welgemeend. Genietend van een
kopje cappuccino, uiteraard met een stuk appelgebak (daar staat De
Bruine Boon namelijk bekend om), viel het op dat het café-restaurant
er veel mooier uitziet. Terwijl de appeltaart, gemaakt van appels uit
de boomgaard van de Olmenhorst, er goed in gaat valt op dat de tegels
zijn vervangen voor een warmere vloer. Er zijn volop zitplaatsen,
maar ook statafels met een loungebank. Voor in de zaak heb je een
mooi uitzicht op de Leidse binnenstad en achterin kun je heerlijk
intiem genieten van de uitgebreide lunch- en dinerkaart. En dan
vergeet ik nog het overdekte en verwarmde terras, waar je het hele
jaar door gebruik van kunt maken!
,,En we zijn 's ochtends al om 9:00 uur
open, zodat mensen hier kunnen ontbijten. Hier in de buurt zijn veel
bedrijven, dus komen de medewerkers ook vaak lunchen.'' Aan het woord
is Raymond Mullemeister. Hij toont de nieuwe menukaart: ,,Bij bijna
ieder gerecht staat een wijnsuggestie, zodat onze gasten een nieuwe
wijnervaring kunnen krijgen. Al hoef je bij een broodje kroket
natuurlijk geen wijn te adviseren.'' Met deze kwinkslag geeft
Mullemeister aan, dat De Bruine Boon ook de komende jaren De Bruine
Boon blijft. ,,Het hoeft niet een te chique zaak te worden. Bij ons
kun je terecht voor hele aardse gerechten, zoals vlees, vis en
vegetarisch.''
Kijkend op de menukaart blijkt dat
inderdaad zo te zijn. Zal ik spareribs, saté, kipspies van de gril,
spinaziewrap of huisgemaakte falafel nemen? De borrelkaart is
uitgebreid; altijd fijn! Mullemeister heeft een nieuwtje: ,,Dit jaar
zijn we voor het eerst ook op Tweede Kerstdag geopend; vanaf 12:00
uur, met een speciaal kerstmenu. Ook vervullen we speciale eetwensen,
mits deze van tevoren door zijn gegeven.''
De Bruine Boon is nog altijd immens
populair; door de week, maar natuurlijk ook op de vrijdag- en
zaterdagavonden. Mensen gaan hier naar toe om te eten en blijven
steeds vaker hangen om er samen met vrienden enkele cocktailtjes te
nemen. Bedrijven organiseren bij De Bruine Boon hun
vrijdagmiddagborrel, maar ook voor het vieren van een werkjubileum of
verjaardagen ben je bij De Bruine Boon op de juiste plek. Waarbij
maar liefst zeventig gasten gemakkelijk het feestje kunnen vieren.
Iedere laatste zondag van de maand is
er tegenwoordig bij De Bruine Boon ook live muziek, informeert
Mullemeister. Heeft hij nog tips om qua eten wat van de kaart uit te
proberen? ,,Natuurlijk; wat dacht je van een Twaalfuurtje (gebakken
ei, kroket, twee sneetjes brood en soep naar keuze) voor de lunch,
een vegetarische falafel bij het diner en als dessert een door de kok
aanbevolen stroopwafel cheesecake?!''
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home