Vers, (h)eerlijk en
met passie
NOORDWIJK - Met de
opening van Villa Zeezicht in januari is een jarenlange droom van Patty en Wilko
van der Zalm eindelijk uitgekomen. Nadat Wilko’s grootouders een hotel begonnen
aan de Erasmusweg, is er nu een prachtig appartementencomplex met
‘huiskamerrestaurant’ gerealiseerd. Over ieder van de circa dertig gerechten is
nagedacht en alles wordt vers en met passionele aandacht bereid.
Door Joep Derksen
Ieder seizoen heeft Bistro De Zalm een nieuwe menukaart,
speciaal samengesteld door chef-kok Harry met zijn team van Noordwijkse
medewerkers. De kernwoorden zijn niet voor niets: ‘Vers, lokaal, heerlijk en
gepassioneerd’. Dat blijkt ook uit alles, zo valt de bezoeker van de bistro op.
Je wordt warm verwelkomd in een huiskamerrestaurant en neemt plaats in een van
de comfortabel zittende stoelen. Of gaat bij de bar zitten, precies wat je zelf
wil. Villa Zeezicht heeft haar restaurant namelijk ook beschikbaar gesteld voor
mensen, die niet in een van de 24 fraaie appartementen logeren.
Patty van der Zalm informeert: ,,Onze filosofie is, dat we
(h)eerlijk en echt eten serveren. Bij ons komt niets uit een pakje, maar alles
is vers en lokaal. Ons vlees halen we bij slagerij van der Bent en de groenten
komen van Peter Broekhof.’’ Een van de specialiteiten op de menukaart, waar
veel mensen op af komen is – hoe kan het ook anders – de zalm. In het afgelopen
voorseizoen werden de eetgasten verrast met een Zalm ‘En Papillotte’, een zalm
die gestoomd wordt met verse seizoensgroente. Vanaf juni wordt dit vervangen
door een perfect gegrilde zalmmoot, geserveerd met een spinaziestampotje en saffraan
saus; om je vingers bij af te likken!
De foto’s bij dit artikel geven een mooi overzicht van de
speciale gerechten, die je bij Villa Zeezicht kunt krijgen. Zoals de Zalmbonbon
dat gepresenteerd wordt als een zalmpakketje gevuld met heerlijke
rivierkreeftjes. Of wat dacht je van de tiramisu, die op een speciale manier
gepresenteerd wordt. Een absolute aanrader is de gevulde parelhoen, maar ook
vegetariërs komen bij Villa Zeezicht aan hun trekken. Hét vegetarische gerecht
voor deze zomer wordt een basilicum-tomaat-mascarpone taart met salade.
Wilko laat weten: ,,Bij ons restaurant is iedereen welkom.
Of je nu uitgebreid wilt zitten, of snel wat komt eten; het maakt allemaal niet
uit. Als familiebedrijf willen we onze gasten het huiskamergevoel geven.’’
(Groot)ouders met kinderen kunnen ook gebruik maken van de speciale kinderspeelhoek;
het kroost kan daar helemaal los gaan, terwijl de volwassenen rustig kunnen
eten. En genieten van een heerlijk wijntje of een Warsteinerbiertje.
Dat Villa Zeezicht écht bijzonder is, blijkt wel uit het
gemiddelde cijfer dat hun gasten geven: maar liefst een 9,7 op Booking.com. Wie
hier komt, heeft echt genoten, zo blijkt wel. De gasten geven hoog op over de
bijzondere en met passie gemaakte gerechten, voor uitstekende tarieven. Wilko
en Patty sluiten af met een nieuwtje: in juli en augustus vindt iedere
donderdag weer de traditionele BBQ-avond plaats. Wie dit mee wil maken, moet op
tijd reserveren.
Voor meer informatie: Villa Zeezicht / Bistro De Zalm,
Erasmusweg 20, Noordwijk, T: 071 361 1300, W: www.hotelvillazeezicht.nl.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home