Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

12 juli 2007

Noordwijkse vishandel komt goed uit haringtest

Wim Klok van Vishandel De Klok toont zijn kwaliteitsharing

STREEK – De jaarlijkse AD-haringtest heeft weer vele slachtoffers gemaakt. Nog nooit werden zoveel nullen uitgedeeld als dit jaar: 16 maar liefst! Hier in de regio viel de schade mee en kregen twee van de drie geteste bedrijven lovend kritieken. Vishandel De Klok, die vorig jaar als debutant aan deze haringtest een prachtige vierde plaats behaalde, werd dit jaar niet getest en moet evenals honderden andere vishandels minimaal een jaar wachten op een nieuw AD-oordeel.

Door Joep Derksen

Vishandel Kees Koning, aan het Bogaardplein 10 in Rijswijk bereikte dit jaar de 9de plek. Niet slecht, maar toch minder dan vorig jaar, toen deze zaak fier bovenaan de lijst stond. Over de kwaliteit van de haring schrijft het juryrapport: “Bij de winnaar van 2006 en 2004 zijn de verwachtingen hoog gespannen. Vers van het mes, goede haring, niet subliem, toch smullen. Cijfer 9, smaak 9, rijping: licht, schoonmaak: zeer goed, microbiologische gesteldheid: acceptabel. Conclusie: Perfectionist Koning is zelf niet tevreden en dat tekent de vakman. Al jaren is dit een van de beste haringadressen van Nederland en hij is de beste Volendammer uit de test.”

Ook Vishandel Fish Company aan de Hoofdstraat 6 in Noordwijk krijgt goede kritieken: “De haring is vers van het mes. Schraal, dus geen top, maar heeft nog tal van goede kenmerken. Van binnen fris rood en blank en hapt gewoon lekker weg. Cijfer 7,5, smaak 8, rijping: gemiddeld, schoonmaak: zeer goed, microbiologische gesteldheid: acceptabel. Conclusie: De ondernemer gaf zichzelf op voor de test en dat getuigt van lef. De temperatuur van de haring was een fractie te hoog, maar dit is zeker een verkooppunt dat vertrouwen inboezemt.”

Vishandel Klaas Hartevelt (standplaats woensdagmarkt Botermarkt in Leiden) krijgt met de 63ste plaats van de 102 gekeurde haringverkopers de duim naar beneden. “Opperhuid, graten en stukken weggesneden. Met handen beetgepakt. Van binnen grauw en bruin. Ook nog eens tranig en rans. Bah! Cijfer 2,5, smaak 4, rijping: licht, schoonmaak: matig, microbiologische gesteldheid: zeer goed. Conclusie: Ruitje gebroken en stopverf nodig? Probeer eens een haring van Klaas. Deze kleefpasta helpt u bij een dergelijke doe-het-zelf klus vast uit de brand.”

Wim Klok las de uitslagen en concludeerde: “Het is jammer dat we dit jaar niet getest zijn. Er zitten gewoon verkopers tussen die geen verstand van haring willen hebben. Onze klanten kunnen in ieder geval bij ons als vanouds terecht voor heerlijke haring!”