Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

29 september 2007

Top1Toys: Nummer één in speelgoed

LISSE – ‘Top1Toys is de nummer één in speelgoed’, zo luidt de bekende slogan. Eigenaars Tom en Marcella Lieverse hebben hun winkel vier jaar geleden geopend en dankzij hun brede aanbod van speelgoed wordt de zaak door mensen van alle leeftijden uit de hele regio bezocht.

‘We hebben er bewust voor gekozen om geen computerspelletjes als Gameboy, Playstation of X-Box in onze zaak te hebben’, zo vertelt het echtpaar. ‘De mensen kunnen kiezen uit echt speelgoed: auto’s, poppen, puzzels en spellen: dat vinden onze klanten zeer prettig, want de zaak wordt niet voor 50% opgeslokt door elektronische games. Dat is ook het mooie van deze zaak: als eigenaren mogen we zelf het assortiment bepalen.’

Met een vloeroppervlak van 200 m2 en 6.500 producten is Top1Toys niet alleen een trekpleister voor kinderen, al is de Thomas de Trein-tafel in de zaak een geliefd speelobject voor de kleintjes. Ook volwassenen weten de speelgoedwinkel te vinden: ‘We hebben metalen autootjes van Siku, die vergelijkbaar zijn met Dinkytoys en Matchbox. Uiteraard zijn er veel A-merken, zoals Barbiepoppen, Littlest Pet Shop (kleine diertjes met wiebelhoofdjes), Playmobiel, Lego, Revell bouwdozen voor volwassenen en spellen als de Kolonisten van Catan. Vanuit Leiden en Den Haag bezoeken mensen onze zaak om doosjes Ministeck te bemachtigen: dat is lang niet overal in Nederland verkrijgbaar, maar voor ons is het een vast onderdeel.’

De kwaliteit van het speelgoed is verzekerd: ‘Veel speelgoed komt uit Duitsland en zelf gaan we ieder jaar naar de Spielwarenmesse, de grote internationale speelwarenbeurs in Neurenberg: daar krijgen we een voorproefje van wat het komende jaar op de markt komt’, vertelt Tom. ‘Dit najaar krijgen we weer de hobbydozen: met breipakketjes, materiaal om spaarpotten te schilderen of te borduren’, zo laat Marcella weten.

Top1Toys, Kanaalstraat 30, 2161 JL Lisse.