Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

13 maart 2008

“Recreatief en prestatief tennis gaan prima samen”

Droom Jaap Plugge komt uit op Tennispark Jonkers

NOORDWIJKERHOUT – Op 1 januari van dit jaar nam Tennisschool Apex het Tennispark Jonkers aan de Leidsevaart over. De nieuwe eigenaar Jaap Plugge heeft samen met zijn vrouw en dertig vrijwilligers keihard gewerkt om het tennispark tiptop in orde te krijgen, zodat op zaterdag 22 maart de open dag kan plaatsvinden.

Door Joep Derksen

Plugge wordt geïnterviewd in het compleet vernieuwde clubhuis, waar onder meer loungebanken, een haard en comfortabele stoelen zijn geplaatst. Hij wijst naar buiten: “Het is altijd mijn droom geweest om een eigen tennispark te hebben, met een echte tribune langs de velden. Die tribune hebben we nu aangelegd en de droom is uitgekomen. Op 21 maart gaan we open en de dag erna houden we een open dag voor iedereen die tennis een warm hart toedraagt.”

Welke plannen heeft Plugge voor Tennispark Jonkers? “Hier kan het recreatief tennis prima gecombineerd worden met het prestatief tennis. Ik ga een tennisacademie starten, zodat kinderen extra kunnen trainen naast hun reguliere clubtrainingen. Hiervoor hoeven ze geen lid te worden van TV Jonkers. Met persoonlijke trainingsprogramma’s als conditietraining en coördinatietraining is de tennisacademie Apex een van de weinige die dit aanbiedt. Overigens is het niet onze bedoeling om kinderen bij andere clubs weg te trekken. Wij geven juist voorzieningen die anderen clubs niet kunnen bieden en helpen de andere clubs juist doordat hun spelers beter worden doordat ze meer kunnen trainen.”

Loungen

Wat het recreatieve deel betreft, is Plugge ook duidelijk: “Voor activiteiten en competities, of als je gewoon een of twee keer per week wilt tennissen, kunnen de mensen ook lid worden. Voor of na het tennissen kun je heerlijk loungen in het clubhuis, of op het verwarmde terras. Overdag zul je hier bijvoorbeeld jonge gezinnen zien, maar ook ’s avonds kun je lekker los gaan. We willen een club maken die bruist.”

Over de open dag: “Deze vindt plaats op zaterdag 22 maart, van 11:00 uur tot 16:00 uur. Het is de perfecte mogelijkheid om kennis te maken met het tennispark en te zien dat hier fantastische mogelijkheden zijn voor alle doelgroepen: senioren, kinderen en prestatieve spelers. De bezoekers kunnen spelen met selectiespelers, technieken leren of heerlijk ontspannen en genieten van alles wat er rondom hen heen gebeurt. We willen knallen met de open dag en er echt wat van maken!”

Gezien Plugge’s enthousiasme, is de laatste vraag onvermijdelijk: Wat wil hij over vijf jaar bereikt hebben? “Mijn doel is om hier een tennisacademie opgezet te hebben die toonaangevend is. Niet alleen in de Bollenstreek, maar ook landelijk en wellicht internationaal. Tegelijk hebben we teams spelen en alle klasses, tot en met de hoofdklasse van het zondagtennis. Ook wil ik graag een internaat opstarten, waardoor talentvolle kinderen vlakbij de academie kunnen wonen. Voor wat betreft de spelers wil ik in elke nationale ranglijst een aantal spelers in de top 20 hebben staan, dus: t/m 12 jaar, t/m 14 jaar, etc. Hetzelfde geldt voor de nationale ranglijst voor senioren.”