Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 mei 2008

“Sociaal aspect en subsidies werken mee aan inzet MareGroep personeel”

RIJNSBURG – Meesterbakker Van Maanen is zeer tevreden met de MareGroep en heeft onlangs een van de MareGroep-medewerkers een vaste aanstelling gegeven. “Als werkgever moet je iedereen de gelegenheid bieden, daarbij kijkend naar mogelijkheden en niet naar beperkingen.”

De personeelsfunctionarissen Petra Rooijakkers en Yolanda Klinkenberg zijn unaniem in hun lof. “Bij bepaalde pieken, zoals Pasen en Kerst, maken we gebruik van de MareGroep: we brengen dan bijvoorbeeld de paaseitjes naar hun faciliteiten en de medewerkers helpen met het inpakken van die eitjes in leuke zakjes met strikjes eromheen. Daarnaast is anderhalf jaar geleden een MareGroep-medewerker gestart op de afdeling brood & banket. De communicatie met hem verloopt goed en hij is volledig opgenomen binnen het bedrijf en de groep. Tot op heden hebben wij er geen gebruik van gemaakt, maar indien nodig kan altijd de hulp van een jobcoach verkregen worden. Van beide zijden is de inzet van de MareGroep-medewerker heel positief bevallen en we hebben hem een vast dienstverband aangeboden.”

Rooijakkers hekelt de gedachtengang dat er een stempel op de MareGroep medewerkers zit: “Ik dacht daar nooit zo over, want ik vind dat we iedereen de gelegenheid moeten bieden om te werken, waarbij je kijkt naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Als je functies hebt die bij de mensen passen, waarom zou je die mensen dan niet inzetten?”

Er zijn ook andere pluspunten vanuit het sociale aspect, zo vinden de beiden: “Je geeft de mensen van de MareGroep de gelegenheid arbeid te verrichten binnen een regulier bedrijf, zodat ze ook in de arbeidsmarkt terechtkomen. Aan de andere kant is het voor de werkgever aantrekkelijk vanwege de subsidies die gegeven worden om van deze arbeidsinzet gebruik te maken. Ook is het voor werkgevers lastiger om goede mensen te vinden en al deze aspecten spelen mee.”

De personeelsfunctionarissen beschouwen de samenwerking met de MareGroep als ‘heel prettig’: “Ook in de toekomst blijven we naar mogelijkheden kijken om onze vacatures via hen te laten verlopen.” Van Maanen heeft het hoofdkantoor en de bakkerij gevestigd in Rijnsburg. Verder hebben ze 48 winkels in de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Leiderdorp, Haarlemmermeer en de regio Haaglanden. Voor meer informatie:
www.maanen.nl.