Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

05 juni 2008

Fietsen voor sponsorgelden

VOORHOUT – Niet minder dan 108 verenigingen en zo’n 2.700 fietsers participeerden zaterdag 31 mei aan de Rabobank Bollenstreek Verenigingen Fietsdag. Inzet was het genereren van sponsorgelden: per afstand was een bijdrage van de bank te verdienen.

Sandra Kling legt uit, terwijl ze de ene na de andere fietsende vrijwilliger helpt met de route-aanwijzingen: “De kleine sponsoring wordt afgeschaft en alle verenigingen die klant zijn bij onze bank kunnen tot maximaal 500 euro verdienen. Per 15 kilometer verdient een fietser 2,50 euro. Als 30 kilometer gefietst wordt, levert dat 5 euro op, en zo verder.”

Jane Leltz fietst voor de Columbiaan: “Zelf fiets ik 30 kilometer en enkele tientallen kinderen doen hier aan mee, omdat we zoveel mogelijk sponsoring willen binnenhalen.” Wil Homan en Tiny Lenting fietsen voor respectievelijk ‘Zieken en Nabestaanden’ en ‘Golden Harvest’. Over hun reden om deel te nemen: “We doen het voor de kerk en het is gezond. Dit is een hartstikke goed initiatief en we fietsen 30 kilometer.” Is 5 euro niet wat weinig voor 30 kilometer fietsen? “Als veel mensen van een vereniging die afstand fietsen, wordt het totaal bedrag groter en daar moet je naar kijken.”
De familie Krikke fietst voor maar liefst drie instellingen: de Warmondse ijsclub, Matthias en turnvereniging Return in Sassenheim waar hun kinderen op zitten. “We fietsen met ons vieren en verdelen de opbrengsten.” Ook Ries de Wit heeft er zin in: Ik fiets twee keer dertig kilometer, zowel voor de Basketbalvereniging Forwordians, waar mijn oudste zoon lid van is, als Scouting Boerhaave, waar mijn jongste zoon lid van is. Dan is het eerlijk verdeeld.”