Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 mei 2008

“MareGroep medewerkers zijn kostengunstiger”

RIJNSBURG – Sierafor maakt al jaren gebruik van de MareGroep: circa 50% van het personeel is afkomstig van dit bedrijf. De medewerkers worden ingezet om producten voor Ikea samen te stellen en dat bevalt goed: “De mensen van de MareGroep zijn kostengunstiger en als Ikea op dezelfde voet wil doorgaan, blijven we van hen gebruik maken.”

Hennie Kruit is een drukbezet teamleider voor Sierafor, maar vind even tijd voor een interview. Hoe verrichten de MareGroep-medewerkers hun taken? “Sommigen pakken het werk zelf op en anderen moeten extra uitleg krijgen, maar dat werkt prima. Globaal genomen zijn we zeer tevreden. De sterke kanten van deze medewerkers is dat ze zeer gedisciplineerd kunnen werken; de opdrachten die ze krijgen, voltooien ze goed en als er problemen zijn, vragen ze om de oplossing. Ze gaan niet zomaar zelf van alles uitproberen.”

Over de mindere kanten: “Een van hen kan niet lezen of schrijven, maar dat hoeft geen probleem te zijn, want hij kan gewoon om advies vragen, wanneer dit nodig is. Ook zijn ze een beetje speels, maar als het niet druk is, moet je dat maar door de vingers zien. Daar komt bij, in drukke periodes, pakken ze gewoon de zaken heel hard aan.”

Op dit moment werken 6 MareGroep-mensen bij Sierafor en dat is ‘ruim voldoende gezien het werkaanbod’. “Deze medewerkers zijn kostengunstiger. Voor Ikea maken ze kleine tubes, doen daar bloemen in, stoppen het in een zakje, plaatsen het op een tree en sturen het naar de verschillende vestigingen. Een jaar of drie maken we nu gebruik van hun diensten, eerst bij Baardse Bloemen in Aalsmeer, een onderdeel van Sierafor en nu een jaar bij Sierafor zelf. Het werk is hetzelfde, maar we hebben het verplaatst naar Rijnsburg. Als Ikea op dezelfde voet wil doorgaan met deze lijn producten, blijven we van de MareGroep-medewerkers gebruik maken.”
Voor meer informatie: www.sierafor.nl.