Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

08 mei 2008

“Dit hadden we veel eerder moeten doen”

VOORHOUT – “We hebben er jaren tegenaan gehikt of we gebruik zouden maken van de mensen van de MareGroep, maar nu is iedereen er al jaren heel blij mee.” Marjon Bakker van Speciaal Drukkerij Bax verwoordt tevens de mening van haar broer Mart Bax (mede-eigenaar) als ze vol lof spreekt over de MareGroep-medewerkers.

Bax maakt nu een jaar of drie gebruik van de MareGroep. Zes personeelsleden houden zich dag in, dag uit, bezig met inpakwerkzaamheden. Ze zetten producten op de lopende band, halen het drukwerk er van af, plaatsen het in dozen en zorgen dat het ingetaped wordt. Bakker: “Het is heel moeilijk gemotiveerde mensen te krijgen voor lopende bandwerk. Veel jonge mensen vinden het niet leuk en te simpel werk. Daarom bekeken we de mogelijkheid om de mensen van de MareGroep dat te laten doen. Voor ieder productiebedrijf is dit aan te bevelen: simpele handelingen kunnen prima door hen gedaan worden. We hebben er jaren tegenaan gehikt: ook het andere personeel had een drempel om deze stap te nemen. Uiteindelijk blijkt dat het heel goed gaat en dat iedereen er blij mee is. Nu we het eenmaal gedaan hebben zeggen we: ‘Dit hadden we veel eerder moeten doen.’ Het is een verrijking voor het bedrijf.”

Zitten er ook negatieve kanten aan de inzet van deze personeelsleden? “De mensen zijn beperkt in wat ze kunnen en het andere personeel moet daar rekening mee houden. Het besef dat de MareGroep-mensen soms niet twee dingen achter elkaar kunnen uitvoeren, was soms lastig voor het andere personeel. Je moet meer achter de mensen aanlopen, maar krijgt er ook heel wat voor terug. De mensen zijn erg enthousiast en vinden het niet erg om de hele dag hetzelfde werk te doen.”

De inzet van het MareGroep personeel gaat via een soort uitzendbureauconstructie. Bakker is blij met de huidige inzet: “Nu zitten we met zes MareGroep-medewerkers aan de top van wat we kunnen hebben, tenzij er meer producten gemaakt kunnen worden. Maar er moet wel evenwicht zijn tussen het MareGroep personeel en onze tien reguliere medewerkers.”

Meer info:
www.drukkerijbax.nl.