Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

11 oktober 2008

“Persoonlijk contact staat voorop”

Indutech Personeelsdiensten

NOORDWIJKERHOUT – InduTech Personeelsdiensten bemiddeld gekwalificeerd personeel in de technische sector en is hierbij toonaangevend in Noord- en Zuid-Holland. Eigenaren Daniël en Stephan Drost: “We opereren technisch breed, met mensen voor de Bouwkunde, Werktuigbouw, Electrotechniek en de Metaalsector.”

Met meer dan 16 jaar ervaring in het vak kennen de beide broers alle ins en outs in de technische sector. Over het met NEN4400-1 gecertificeerde bedrijf: “Het persoonlijke contact met de opdrachtgevers is erg belangrijk en daarom bekijken we iedere locatie altijd ter plekke. Onze mensen moeten namelijk weten waar ze terechtkomen. Aan de andere kant screenen we de werkzoekenden ook doorgrondig, middels persoonlijke gesprekken en het natrekken van minimaal twee referenties. We willen er namelijk zeker zijn dat de persoon die onze naam gaat uitdragen, ook daadwerkelijk doet wat hij zegt dat hij kan doen.”

Stephan Drost: “We zijn geen algemeen uitzendbureau en opereren dus niet te breed, maar juist puur gericht op het technisch opgeleide personeel. We pakken juist die vacatures op die andere algemene uitzendbureaus laten liggen. Als kleine organisatie met drie accountmanagers kunnen wij de volledige aandacht geven aan de opdrachtgevers die in ons bestand zitten. Overigens zoeken we nog MBO-commerciële mensen met werkervaring, die voor ons aan de slag kunnen.”

InduTech heeft een unieke aanpak voor het personeelsbeleid: “We zijn geen echte detacheerders en leggen dus niet de mensen voor een jaar of langer vast. Wij maken gebruik van korte uitzendtijden, dus zes maanden en hiermee bereiken we twee dingen. De werknemer kan in die tijd doorgroeien naar een vaste baan en de werkgever heeft een vacature vervuld, maar blijft de keuze houden om iemand al dan niet in vaste dienst te nemen”, aldus Daniël Drost. “Voor hoger geschoolden hebben we ook een werving- en selectietraject, zodat in overleg ook langdurigere contracten kunnen worden afgesloten.”

InduTech bestaat nu bijna drie jaar: “We zijn een vrij jonge organisatie, die sterk in opmars is. Van een beetje mindere economie hebben wij absoluut geen last, want vanwege het nijpende tekort aan goede mensen in de techniek, blijft de vraag altijd bestaan. Niet voor niets wordt nog altijd technisch opgeleid personeel uit het buitenland gehaald.”

Voor meer informatie: InduTech Personeelsdiensten, Gieterij 34, 2210 AE Noordwijkerhout, T: 0252 346 121, E:
info@indutech-personeelsdiensten.nl, W: www.indutech-personeelsdiensten.nl.