Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

18 september 2008

Eerste paal is mijlpaal voor Bouwbedrijf J&D

NOORDWIJK – Eind jaren negentig sloegen de vrienden John van Vliet en Dennis Brandt de handen ineen en gingen het ondernemerschap aan met het oprichten van een timmer- en onderhoudsbedrijf. Negen jaar later is Bouwbedrijf J&D zo gegroeid, dat dinsdag 16 september de eerste paal van het nieuw te bouwen bedrijfspand de grond in werd geheid. “Juist het persoonlijke contact in combinatie met de goede kwaliteit van de werkzaamheden is ons geheim van de gestage groei.”

Door Joep Derksen

In februari 1999 begonnen Brandt en Van Vliet hun bedrijf letterlijk vanuit een Lissese bollenschuur: “In eerste instantie hielden we ons alleen met raampjes, deurtjes en kozijntjes bezig, maar we zijn gestaag en goed gegroeid. Tegenwoordig variëren onze activiteiten heel erg en voeren we werkzaamheden uit als aanbouw, dakopbouw, nieuwbouw en renovatie. Ook gigantisch grote verbouwingen zijn voor ons geen probleem.”

Zelf hadden ze in de beginjaren niet gedacht dat ze mensen voor hen aan het werk zouden hebben, maar in de loop der jaren is het personeelsbestand gegroeid tot acht personen. “Ook zijn we een erkend leerbedrijf en leiden we continue twee tot drie mensen op. Maar wat betreft het maken van offertes: dat doen alleen John en ik, want iedere offerte is maatwerk en iedere dakkapel is anders”, informeert Brandt.

Het nieuwe bedrijfspand krijgt een omvang van 300 m2, inclusief werkplaats en kantoor en verrijst op de Scheysloot 38 – 44 in Noordwijk. “De eerste paal die vandaag geslagen wordt, is absoluut een mijlpaal: we zijn hier al twee jaar mee bezig. Voor ons bedrijf gaat er veel gebeuren, maar onze klant merkt niets van de veranderingen: alle werken blijven namelijk gewoon doorlopen”, laat Van Vliet weten.

In het nieuwe bedrijfspand, dat eind februari 2009 wordt opgeleverd, komt ook een complete deurenshowroom van Marsica, waarvoor Bouwbedrijf J&D de exclusiviteit voor heel Nederland heeft verkregen. Over het slaan van de eerste paal: “Bij deze gebeurtenis zijn onze familie en vrienden uitgenodigd. Onze vrouwen staan namelijk al die jaren achter ons en steunen ons, ook al werken we 60 tot 70 uur per week. Zonder hen zouden we nooit zo ver zijn gekomen.”

Als de foto gemaakt is, informeren de beide mannen: “De bouw van ons bedrijfspand kun je op onze website
www.jend.net volgen. Ook al groeien we gestaag, we blijven dicht bij onze roots en de mensen kunnen bij ons voor van alles terecht. Dus tevens voor het kleinste deurkrukje, want die service aan de klanten is essentieel voor ons bedrijf.”

Voor meer informatie: Bouwbedrijf J&D, ’s Gravendijckseweg 3a, 2201 CZ Noordwijk, T: 071 362 3719, E: info@jend.net, W: www.jend.net.