Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

24 januari 2009

Kinderdagverblijf met all inclusive ontzorging

De Kindervilla

NOORDWIJK – Voor tweeverdieners die niet de tijd hebben om overdag voor hun kinderen te zorgen wordt half april een nieuw kinderdagverblijf geopend: “De Kindervilla”. In de villa op de hoek van Northgodreef en Westeinde, waar de Stichting '40-'45 tot voor kort getraumatiseerde vluchtelingen opving, zet initiatiefneemster Daniëlle Leeman (35) deze organisatie op. De kinderen in de leeftijd van acht weken tot en met vijf jaar kunnen van 07:00 uur tot 19:00 uur blijven en ook komt er een kinderboerderij.

Door Joep Derksen

Leeman noemt haar concept dan ook “all inclusive ontzorging”. Via een kindvolgsysteem worden kinderen uitgedaagd om te spelen en leren. De resultaten van hun taalkundige, cognitieve en emotionele ontwikkeling worden doorgegeven aan het basisonderwijs. Zelf was Leeman jarenlang actief als Verandermanager en heeft ze psychologie en rechten gestudeerd. “Ik was altijd op weg met vergaderingen en heb gekeken naar een veelheid van kinderdagverblijven. Maar geen van die instellingen sloot aan bij wat mijn man en ik wilden. Wij hadden als tweeverdieners behoefte aan een kinderdagverblijf met ruimere openingstijden en warme maaltijden. Overigens bieden we geen 24-uur kinderdagverblijf aan, want ik vind dat een kind in bed hoort te slapen bij de eigen ouders thuis.”

Leeman besloot dat ze het zelf beter kon en ging op zoek naar een locatie waar de kinderen in de natuur kunnen spelen op het 700 m2 grote buitenterrein, mee kunnen helpen met het verzorgen van dieren in de kinderboerderij en hun eigen producten kunnen telen in de moestuin. Maar wat gaat al dat moois allemaal kosten voor de ouders? “Onze prijzen bedragen 7 euro per uur, inclusief alle verzorgingsmiddelen, zoals eten, drinken, luiers en spenen. We hebben ook een Engelstalige groep voor kinderen met een Engelssprekende basis.”

“Vanaf half april gaan we open en voor meer informatie of om zich aan te melden kunnen mensen naar onze website gaan:
www.dekindervilla.nl. Het eerste jaar willen we met drie groepen van twaalf kinderen van start gaan en het jaar erop willen we groeien naar vijf groepen. Binnen vijf jaar moet de organisatie zijn doorgegroeid naar drie locaties in de Duin- en Bollenstreek.”