Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

18 juli 2010

Shortlist voor Writing4U Persprijs bekend

VOORHOUT – De Writing4U Persprijs mag zich verheugen in een grote belangstelling onder de freelance journalisten die schrijven voor de huis-aan-huis media. Maar liefst 35 artikelen werden ontvangen: een hogere deelname dan de eerste editie van deze persprijs. Alle deelnemers stuurden hun beste artikel - en soms artikelen - om kans te maken op het bronzen beeldje van de Lissese kunstenaar Frans van der Veld.

De Writing4U Persprijs is ingesteld voor de freelancers die hun artikelen schrijven voor de huis-aan-huis nieuwsbladen. Deze tak van journalistiek wordt namelijk vaak ondergewaardeerd in het journaille: de hardwerkende freelancers krijgen niet altijd het respect voor hun werk dat ze verdienen. Terwijl de huis-aan-huis nieuwsbladen vaak beter en meer gelezen worden dan de (regionale) krant.

Deze Persprijs is dus een eerbetoon aan alle duizenden freelancers die hun inspiratie en kwaliteiten inzetten om het lokale nieuws – klein en groot – bij de inwoners te brengen. Gezien de kwaliteit van de ontvangen artikelen is er een grote mate aan schrijftalent dat nog niet ontdekt is door de mainstream media. Hopelijk kan de Writing4U Persprijs hier een bescheiden bijdrage aan leveren.

De hoge kwaliteit van de inzendingen maakte het lastig om een keuze te maken, maar uiteindelijk hebben de volgende drie freelancers de shortlist bereikt (de namen staan in alfabetische volgorde):

1. Daniëlle te Beest, onder meer actief voor Amersfoort-Nu
2. Agnes Corbeij-Krijnen, schrijvend voor het Bunniks Nieuws
3. Remko Meddeler, met artikelen voor het Hengelo’s Weekblad

De uitreiking van het beeldje van Frans van der Veld aan de winnaar van de Writing4U Persprijs vindt plaats op zaterdag 24 juli om 12:00 uur. Gekozen is voor een locatie die een band heeft met het ontstaan van de schrijfkunst. Daarom vindt deze uitreiking plaats op de eerste verdieping van de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout. Het adres: Kerkzicht 8, 2215 DX Voorhout.