Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

18 maart 2010

“Huizenmarkt is uitgebodemd”

Open Huizen Dag is enorme happening

STREEK – Het dieptepunt van de huizenmarkt ligt achter ons, dus veel mensen zullen gebruik maken van de NVM-Open Huizen Dag op zaterdag 27 maart. Die dag, tussen 11:00 uur en 13:00 uur, kunnen huiszoekenden naar binnen lopen bij een of meer van de woningen die te koop staan. “Maak een selectie van de huizen die je wilt bezoeken en vergelijk de huizen met elkaar.”

Door Joep Derksen

Nick van der Horst, NVM-makelaar bij Heemborgh Makelaars in Lisse kijkt steeds weer uit naar de Open Huizen Dag. “Indertijd is dit evenement opgezet als promotiemiddel voor huizen die niet verkocht werden. Tegenwoordig is het echter een enorme happening geworden; de mensen vragen ons wanneer de volgende Open Huizen Dag plaats vindt.”

In de Duin- en Bollenstreek zijn enkele honderden huizen te bezichtigen. De huidige eigenaren geven op deze dag informatie over hun woning; wie kan er immers meer over het huis vertellen dan de mensen die er dagelijks gebruik van maken? Van der Horst: “27 Maart is de uitgelezen kans om je te oriënteren op de huizenmarkt. Maak een selectie van de huizen die je wilt bezoeken en vergelijk de huizen met elkaar. Stel een wensenlijst op, zoals het aantal slaapkamers, afstand woon-werkverkeer, winkels en scholen. Oriënteer jezelf op de website
www.funda.nl naar de woningen die in aanmerking komen qua prijs en locatie en bekijk in de week voorafgaand aan de Open Huizen Dag de omgeving. Hoe ziet het er in die buurt bijvoorbeeld ’s avonds uit?”

Droomhuis

De Open Huizen Dag duurt dit keer slechts twee uur. Dat is een bewuste keuze geweest van alle deelnemende makelaars en woningeigenaren. “Het is ook niet de bedoeling dat de bezoekers urenlang in een huis blijven hangen. Bovendien, als je een huis niks voor jou vindt, moet je ook snel wegwezen: het volgende bezoek kan u uw droomhuis opleveren. Bij binnenkomst ligt een folder met een beknopte omschrijving van het woonhuis en een presentielijst. De mensen die dit invullen, worden door ons gebeld zodat ze hun ervaringen kunnen meedelen.”

Enthousiast vervolgt de makelaar: “Er zijn meerdere redenen om juist nú een huis te kopen. De Nationale Hypotheek Garantie geldt nu voor huizen tot 350.000 euro, de hypotheekrente is gunstig en de vraagprijzen zijn eindelijk weer realistisch. Bovendien is er meer keus, dus hebt u een grotere kans op uw droomhuis. De huizenmarkt is uitgebodemd qua prijsniveau en alle makelaars verwachten dat de huizenprijzen in de tweede helft van dit jaar weer aan zullen trekken. Het vertrouwen van de consument stijgt namelijk dagelijks en de huizenprijzen volgen deze zogeheten vertrouwensindex altijd.”
Zo’n vierhonderd huizen kunnen zaterdag 27 maart, tussen 11:00 uur en 13:00 uur bezocht worden tijdens de Open Huizen Dag. Voor meer informatie: www.nvm.nl, www.funda.nl en www.heemborgh.nl.