Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

01 september 2010

Meer energie bij Lifestyle Chiropractic


LISSE – Lifestyle Chiropractic is verhuisd: maandag 30 augustus was de officiële opening van het nieuwe pand aan de Prins Bernhardstraat 54. Al vijftien jaar heeft Ken Koehler zijn eigen zaak en met dit nieuwe pand kan hij zijn cliënten nog beter van dienst zijn. “De energie is hier veel beter.”

Door Joep Derksen

Genietend kijkt Koehler om zich heen terwijl hij de journalist rondleidt. Hij toont de massagekamer, de kinderspeelplek en de cursusruimte op het souterrain. “In deze ruimte bied ik lasertherapie waardoor mensen binnen enkele behandelingen kunnen stoppen met roken. Ook overgewicht kan door deze lasertherapie worden aangepakt, uiteraard alleen onder de voorwaarde dat de mensen het ook zelf willen.”

Op de begane grond stroomt het zonlicht van alle kanten het gebouw binnen. “Kijk toch eens; hier is veel meer ruimte dan in ons oude pand en het is veel lichter. De energie is hier veel beter”, zegt Koehler enthousiast. Wat doet een chiropractor, in de volksmond ook vaak een “kraker” genaamd, nu eigenlijk? “We verlichten de druk op de zenuwen, zodat alle organen en systemen in het lichaam weer goed kunnen functioneren. Mensen kunnen jarenlang geen last hebben van storingen in het zenuwstelsel en vervolgens worden ze wat stijf en later wordt het pijnlijk. Pas als het weefsel beschadigd is, krijg je symptomen. Iedereen leeft zijn leven door de ruggengraat en wij dragen hier aan bij door het corrigeren van die ruggengraat. Het zenuwenstelsel wordt dan weer geopend, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Gezondheid komt namelijk van binnenuit; medicijnen verdoven slechts het probleem en de pijn. Wij zijn niet bezig met ziekenzorg, maar met gezondheidszorg.”

Hij geeft een voorbeeld: “Teveel achter de computer zitten, contactsporten, overgewicht, roken of echtscheidingen. Door fysieke stress, emotionele stress of chemische stress kunnen subluxaties (een wervel of groep van wervels die de normale positie in de wervelkolom heeft verloren – JD) ontstaan. Deze wervels oefenen een extreme druk uit op de zenuwen, wat ten koste gaat van een goede gezondheid. Als chiropractor ben ik gespecialiseerd in het opsporen en corrigeren van subluxaties binnen de wervelkolom. Ik maak hierbij alleen gebruik van mijn handen en/of een klein instrument.”
Met de komst van een tweede chiropractor zal Lifestyle Chiropractic vanaf oktober zes dagen in de week open zijn: van maandag tot en met zaterdag. Voor meer informatie: Lifestyle Chiropractic, Prins Bernhardstraat 54, 2202 LJ Noordwijk, T: 071 364 7830, W: www.lifestylechiropractic.nl.