Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Alleen verse ingrediënten

Surakarta Indonesische specialiteiten

Noordeinde 51 – 53, Leiden, 071 512 3524

Wie zijn of haar smaakpapillen wil laten verwennen, gaat eens langs bij restaurant Surakarta, dat gerechten maakt volgens de keuken van Midden-Java. Deze keuken onderscheidt zich door het minder scherpe en het wat zoetere karakter van de meeste gerechten. Wie meer pit aan het eten wil geven, kan uiteraard naar gelieven extra sambal toevoegen.

Surakarta heeft een uitgebreide menukaart, met aangenaam verrassende gerechten. Wat dacht u van een voorgerecht als Soto Ayam; de echte Javaanse kippensoep; lekker gekruid en goed gevuld! Onder de hoofdgerechten bevinden zich onder meer de Cumi Cumi; een op Indonesische wijze gesmoorde inktvis, maar ook de Ikan Bali; een heerlijk geurende, in bananenblad gestoomde makreel.

Wilt u lekker uit eten met een wat groter gezelschap? Ga dan voor een van de vele rijsttafels, zoals de rijsttafel Kecil; een parade van twaalf tongstrelende gerechten. Of kies de vegetarische rijsttafel. Overigens; bij Surakarta is een deel van de menukaart gereserveerd voor vegetarische gerechten, zoals de Lontong Tahu Petis; diverse groenten met onder meer taugé, tahu en een garnalenpasta. Alle gerechten worden dagelijks bereid met verse ingrediënten. De koks van Surakarta gebruiken geen smaakversterkers.

Surakarta bezorgt haar gerechten niet alleen in Leiden, maar ook in onder meer Leiderdorp, Oegstgeest en Voorhout. Ook verzorgt Surakarta de catering; of het nu bij iemand thuis is, of als het gaat om een groot evenement op de zaak. Ook speciale wensen kunnen vervuld worden door Surakarta. Eigenaar Bart de Boer laat enthousiast weten: ‘Alle gerechten uit het restaurant Surakarta kunt u ook bij onze afhaallounge verkrijgen. Terwijl uw gerechten worden klaargemaakt en ingepakt kunt u een drankje gebruiken. Bij afhalen ontvangt u zelfs 10% korting op alle gerechten zoals vermeld op de menukaart.’ www.surakarta.nl.