Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Restaurant In den Bierbengel

Langebrug 71, 2311 TJ Leiden, T: 071 514 8056

LEIDEN – Wie nog nooit bij In den Bierbengel heeft gedineerd, heeft wellicht niet kunnen ervaren wat het is om een heerlijk te eten. Al bij binnenkomst van het meer dan honderd jaar oude gebouw proef je de historie van het pand. De gastvrije instelling van het personeel, in combinatie met het heerlijke eten en drinken, zorgen ervoor dat het dineren bij In den Bierbengel een ware culinaire belevenis is.

Hartelijkheid is dan ook het ware toverwoord, zo laat eigenaar Ingrid Hooyenga weten. Zij nam de zaak meer dan vijftien jaar geleden over en had als visie om een gezellig restaurant op te zetten met een betaalbare mediterrane keuken. Een plek waar mensen zich thuis voelen. En dat is duidelijk gelukt. Op de muur achterin het restaurant zijn landkaarten geschilderd van de Mediterrannée en het Zuid-Amerikaanse continent. De tafels zijn altijd keurig gedekt en het geserveerde eten ruikt en smaakt geweldig.

Toch is door de jaren heen de menukaart wel veranderd. Net zoals de smaak van de gasten zich ontwikkelt, breidt ook In den Bierbengel haar menu uit en introduceert het restaurant het ‘Zomermenu’. Hooyenga: ‘We hebben een gezellig pittoreske Frans terrasje met circa twintig zitplaatsen. Wat is er dan fijner dan met de komende mooie zomerdagen te genieten van een authentiek Frans menu?’ Bovendien, zo laat de eigenares weten, wordt zo aandacht gevraagd voor de actie Alpe d’HuZes, waar haar man ook aan deelneemt. Zie voor meer informatie: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/henkhooyenga/henk-hooyenga.

Maar In den Bierbengel biedt veel meer, zoals de dagschotel (6,95 euro) en het driegangenmenu (23,50 euro). De gasten kunnen hiermee hun eigen menu samenstellen voor een vaste prijs. Iedere middag organiseert In den Bierbengel een High Tea; reserveren is hiervoor noodzakelijk. Grote gezelschappen zijn van harte welkom, maar het restaurant is in principe niet te boeken voor besloten feestjes, omdat zo’n activiteit ten koste gaat van vaste gasten die wij dan niet van dienst kunnen zijn.’ Na een jaar afwezigheid neemt het restaurant weer deel aan Leiden Culinair.

Restaurant In den Bierbengel is elke dag geopend vanaf 17:00 uur. Voor meer informatie: www.indenbierbengel.nl.