Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 900 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

06 juni 2012

Ristorante Donatello’s

Haarlemmerstraat 20, Leiden, T: 071 514 7938

Universeel genieten

LEIDEN – Sinds 1 januari staat Donatello’s onder de gezamenlijke leiding van Wieneke Wennekes en Ed Roubos. De compagnons hebben zich de afgelopen twaalf jaar met passie ingezet voor Donatello’s. Met het doorvoeren van enkele cruciale veranderingen, is het hun gelukt om het restaurant populair te maken bij een brede en gevarieerde gastenkring.

Het restaurant heeft al enkele veranderingen ondergaan; zo is er nu een heerlijk fris plafond en ook de gedateerde foto’s aan de wand worden vervangen voor meer kunstzinnige exemplaren. Ook voeren de compagnons hun ideeën uit. ‘We introduceren een nieuwe wijnkaart. De eerste twee weken van juni houden we daarom een speciale wijnactie. Iedere klant mag, wanneer hij of zij wijn besteld, gratis proeven tussen drie verschillende wijnen: onze goede wijn, onze betere wijn en onze beste wijn. Zo kunnen onze gasten zelf ervaren welk type wijn het beste bij hun past’, informeert Wennekes. De afgelopen tijd hebben de eigenaren persoonlijk verschillende wijnen geproefd. Uiteindelijk hebben ze een selectie bepaald van drie rode, drie witte, twee rosé’s en 2 prosecco varianten.

Compleet nieuw is ook de samenwerking met slagerij Van der Zon. Donatello’s biedt voortaan de zogeheten ‘Specialiteitenpizza’s’ aan, waarin onder meer puur ambachtelijk vlees van de familieslagerij is verwerkt. Gekozen kan worden uit de Pizza Arrosta, Pizza Cremonese en de Pizza Rauwe Ham: allemaal voor minder dan tien euro! Of probeer eens de Anti Pizza…

Juist door dit soort initiatieven is Donatello’s in korte tijd uitgegroeid van een restaurant die de naam had alleen voor studenten te zijn, naar een volwaardige onderneming waar iedereen zich thuis voelt. Roubos: ‘We verwelkomen iedere dag een gemêleerd gezelschap. Rijpere stellen, ouders met kinderen en ook studenten. Dat komt mede door ons concept. Wij bieden namelijk lekker en goedkoop eten, gecombineerd met een goede en snelle service. Probeer het nieuwe driegangenmenu, waarvan de gerechten ook los besteld kunnen worden, of geniet van onze huisgemaakte desserts!’