Zakelijk nieuws

Een overzicht van ruim 1.100 gepubliceerde artikelen in regionale weekbladen en magazines. Deze verhalen gaan over ondernemers, groot en klein. Het is slechts een kleine selectie van onderwerpen, waarmee uw bedrijf ook in het nieuws kan komen! Voor meer informatie: www.writing4u.nl, Email: joepderksen@live.com. Foto's kunnen ook via dit emailadres besteld worden.

03 december 2018

Stef's & Jeff's


VOORHOUT – Voor deze editie van Proef was ik de gewaardeerde gast van Stephan en Jeffry, eigenaren van restaurant Stef's & Jeff's. En zij toonden aan, wat échte kookkunst nou precies inhoudt.

Door Joep Derksen

Restaurant Stef's & Jeff's ligt aan de Herenstraat in Voorhout; het is gezellig ingericht en binnen hangt een uitstekende sfeer. Jeffry is het gezicht van de zaak en Stephan zorgt als chef-kok voor de realisatie van alle gerechten. Het is vanaf het begin overduidelijk, dat hij dit met pure passie doet. Alle gerechten worden hier bereid op een 'Big Green Egg'; een keramische barbecue in de vorm van een ei. Deze Big Green Egg zorgt ervoor, dat de barbecue langer haar warmte vasthoud en de temperatuur beter beheersbaar is. Bij het proeven van het vlees, wordt direct duidelijk; het eindresultaat is een keur aan overheerlijke gegrilde gerechten en een veel intensere smaak aan het vlees en de vis.

De beide mannen lichten een tipje van de sluier op, waar het gaat om de manier van voorbereiden: ,,We werken hier veel met 'dry aged' kwaliteitsvlees. ,,Dit vlees heeft drie tot zes weken gerijpt in speciale klimaatkasten. Hierdoor wordt het vlees malser en krijgt het een sterkere smaak.'' Ik mocht in een comfortabele stoel zitten en kreeg als eerste de kans om alle gerechten op het Kerstmenu voor te proeven, dat alleen op Tweede Kerstdag te krijgen is!

Met het Kerstmenu krijg je maar liefst vijf gangen. Als voorgerecht mag je kiezen uit een verfijnde carpaccio van gerookte picanha. Dat is op de Big Green Egg gerookte Picanha, met een frisse cranberry chutney, rucola, pijnboompitten, komkommerparels en gepofte cherrytomaatjes. Of je neem heerlijke Zalmtartaar: met geconfijte rode biet, rucola, mayonaise en vers geraspte mierikswortel.

Hierna volgt een tussengerecht en is er de keuze tussen romige pompoensoep, geserveerd met een Stef's & Jeff's broodje of een krachtige runderbouillon; geserveerd met verse groenten en een Stef's & Jeff's broodje. Om even bij te komen van al dat heerlijks, wordt je een spoom van citroen voorgeschoteld. Het is al heerlijk, maar het beste moet nog komen!

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit een eerstekwaliteits Black Angus runderentrecote, geserveerd met gemengde groenten en aardappelgarnituur of een Tonijnsteak van de Big Green Egg, geserveerd met een krokante sesamkorst, gemengde groenten en aardappelgarnituur. En om het geheel af te maken, krijgt iedere Kerstmenugenieter nog een uniek dessert voorgeschoteld: de 'Bombe'; een door 'Huize van Wely' gemaakte ijsbombe met anijs en stoofperenijs.

Stephan en Jeffry hebben zichzelf overduidelijk overtroffen met deze combinatie van gerechten. Ze hebben er ook hun ziel en zaligheid in gelegd, blijkt wel uit de woorden van Jeffry: Kerst is voor ons speciaal; het is een mooie tijd van het jaar om samen te zijn. Wij zijn allebei familiemensen en willen dat iedereen zoveel mogelijk geniet.'' Mijn oog viel op een folder, die ook hier naast dit artikel staat. Stef's & Jeff's heeft tot en met zondag 3 februari een heerlijk driegangen wildmenu. Met hertencarpaccio / bospaddestoelensoep, hertenrugfilet / wildstoofpotje en een bosbessenkletskop met vanilleijs en stoofpeer. Drie goede redenen om hier nog een keer terug te komen.

Ze sluiten af met een nieuwtje: Restaurant Stef's & Jeff's krijgt een 'make over': tussen 14 januari en 24 januari wordt het restaurant verbouwd en daarna heeft de zaak een compleet nieuwe indeling en verfrissende, knusse en nóg gezelligere sfeer.

Stef's & Jeff's, Herenstraat 74, 2215 KJ Voorhout, T: 0252 866 550. Zie ook de website voor het wildmenu en kerstmenu: www.stefsenjeffs.nl.