VOORHOUT
– Voor deze editie van Proef was ik de gewaardeerde gast van
Stephan en Jeffry, eigenaren van restaurant Stef's & Jeff's. En
zij toonden aan, wat échte kookkunst nou precies inhoudt.
Door
Joep Derksen
Restaurant Stef's &
Jeff's ligt aan de Herenstraat in Voorhout; het is gezellig ingericht
en binnen hangt een uitstekende sfeer. Jeffry is het gezicht van de
zaak en Stephan zorgt als chef-kok voor de realisatie van alle
gerechten. Het is vanaf het begin overduidelijk, dat hij dit met pure
passie doet. Alle gerechten worden hier bereid op een 'Big Green
Egg'; een keramische barbecue in de vorm van een ei. Deze Big Green
Egg zorgt ervoor, dat de barbecue langer haar warmte vasthoud en de
temperatuur beter beheersbaar is. Bij het proeven van het vlees,
wordt direct duidelijk; het eindresultaat is een keur aan
overheerlijke gegrilde gerechten en een veel intensere smaak aan het
vlees en de vis.
De beide mannen
lichten een tipje van de sluier op, waar het gaat om de manier van
voorbereiden: ,,We werken hier veel met 'dry aged' kwaliteitsvlees.
,,Dit vlees heeft drie tot zes weken gerijpt in speciale
klimaatkasten. Hierdoor wordt het vlees malser en krijgt het een
sterkere smaak.'' Ik mocht in een comfortabele stoel zitten en kreeg
als eerste de kans om alle gerechten op het Kerstmenu voor te
proeven, dat alleen op Tweede Kerstdag te krijgen is!
Met
het Kerstmenu krijg je maar liefst vijf gangen. Als voorgerecht mag
je kiezen uit een verfijnde carpaccio van
gerookte picanha. Dat is op de Big Green Egg gerookte Picanha, met
een frisse cranberry chutney, rucola, pijnboompitten, komkommerparels
en gepofte cherrytomaatjes. Of je neem heerlijke Zalmtartaar: met
geconfijte rode biet, rucola, mayonaise en vers geraspte
mierikswortel.
Hierna volgt een tussengerecht en is er
de keuze tussen romige pompoensoep, geserveerd met een Stef's &
Jeff's broodje of een krachtige runderbouillon; geserveerd met verse
groenten en een Stef's & Jeff's broodje. Om even bij te komen van
al dat heerlijks, wordt je een spoom van citroen voorgeschoteld. Het
is al heerlijk, maar het beste moet nog komen!
Als hoofdgerecht kun je kiezen uit een
eerstekwaliteits Black Angus runderentrecote, geserveerd met gemengde
groenten en aardappelgarnituur of een Tonijnsteak van de Big Green
Egg, geserveerd met een krokante sesamkorst, gemengde groenten en
aardappelgarnituur. En om het geheel af te maken, krijgt iedere
Kerstmenugenieter nog een uniek dessert voorgeschoteld: de 'Bombe';
een door 'Huize van Wely' gemaakte ijsbombe met anijs en
stoofperenijs.
Stephan en Jeffry
hebben zichzelf overduidelijk overtroffen met deze combinatie van
gerechten. Ze hebben er ook hun ziel en zaligheid in gelegd, blijkt
wel uit de woorden van Jeffry: Kerst is voor ons speciaal; het is een
mooie tijd van het jaar om samen te zijn. Wij zijn allebei
familiemensen en willen dat iedereen zoveel mogelijk geniet.'' Mijn
oog viel op een folder, die ook hier naast dit artikel staat. Stef's
& Jeff's heeft tot en met zondag 3 februari een heerlijk
driegangen wildmenu. Met hertencarpaccio / bospaddestoelensoep,
hertenrugfilet / wildstoofpotje en een bosbessenkletskop met
vanilleijs en stoofpeer. Drie goede redenen om hier nog een keer
terug te komen.
Ze sluiten af met
een nieuwtje: Restaurant Stef's & Jeff's krijgt een 'make over':
tussen 14 januari en 24 januari wordt het restaurant verbouwd en
daarna heeft de zaak een compleet nieuwe indeling en verfrissende,
knusse en nóg gezelligere sfeer.
Stef's
& Jeff's, Herenstraat 74, 2215 KJ Voorhout, T: 0252 866 550. Zie
ook de website voor het wildmenu en kerstmenu: www.stefsenjeffs.nl.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home