Chocoladepareltje in de Hoofdstraat
HILLEGOM – Je loopt door de Hoofdstraat in Hillegom en
plotseling valt het je op; die ene winkel, waar ambachtelijk vakmanschap niet
alleen een woord is, maar ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Dat is waar het
bij Chocolaterie Pierre om draait. Dit familiebedrijf viert haar 25-jarig
bestaan en is een paradijs voor de ware chocoladeliefhebber.
Door Joep Derksen
Het alleen al naar binnen lopen bij de winkel is een
prettige ervaring. De geur van verse chocolade komt je tegemoet. De chocolade
zelf is uitgestald in allerlei prachtige variaties; bonbons, in plakjes of met
hele repen. Iets verderop staan enkele fraaie tafels, waar de klanten bij
kunnen zitten. Terwijl je geniet van een kopje koffie of cappuccino heb je
uitzicht op het deel, waar de chocolade vers bereid wordt. Alleen daarom al is
het waard, om bij Chocolaterie Pierre naar binnen te gaan!
Karin is samen met Gert en haar zoon Jeffrey mede-eigenaar
van Chocolaterie Pierre. Het familiebedrijf is onlangs verhuisd naar de nieuwe
en grotere locatie op de Hoofdstraat 137, maar het knusse familiebedrijfgevoel
is gebleven. De klanten hebben vrij uitzicht op de drie temporeermachines; deze
draaien continue om de witte, melk en pure chocolade op temperatuur te houden.
,,Zo zorgen we voor een voldoende hardheid en een mooie glans van de
chocolade’’, informeert Karin.
Achter de honderden verschillende chocoladeproducten zit een
uitgewerkte filosofie: ,,Wij willen, dat kwaliteit bovenaan staat en dat de
klanten zich prettig voelen. Als je hier bent, zou je gelokt moeten worden door
al het lekkers, wat je ziet. Tijdens het drinken van een kopje koffie, kun je
zien hoe alles fairtrade gemaakt wordt.’’ Chocolaterie Pierre heeft namelijk
het officiële Fairtrade logo, dat is afgegeven door chocoladeleverancier
Callebaut.
Ook de manier van chocoladeproducten bereiden, is bijzonder.
De meeste werknemers hebben namelijk een patisserie-opleiding voltooid. ,,Wij
werken zelf heel veel met vormbonbons. De chocolade wordt in de vorm gegoten,
waarna er een bodem in komt met de vulling er op. Vervolgens gaat het direct de
winkel in; onze producten zijn dus kakelvers!’’ Chocolaterie Pierre heeft geen
grote voorraden, maar door haar kwaliteit worden hun producten wel in diverse
restaurants geserveerd. Elke week heeft Chocolaterie Pierre verse bonbons en
chocoladeproducten in de vitrine staan.
Chocolaterie Pierre heeft ook haar eigen ‘Pierre Noire
chocolade’: ,,Dat hebben we zelf laten ontwikkelen, met de lekkerste
cacaosoorten. Het is extra pure chocolade, dat heel toegankelijk is voor
mensen, die doorgaans puur niet zo lekker vinden. Pure chocolade is heel goed
voor je hart en bloedvaten. En het helpt met lijnen: als je even een
hongerklopje krijgt, neem je een hap pure chocolade en je maag is meteen
gevuld.’’
Karin tipt: ,,Onze caramelbonbons hebben we al vanaf dag één
in ons assortiment. En van heinde en verre komen mensen onze
carameltruffelbonbons met hazelnoot halen. Nieuw zijn de bonbons met
bananenvulling en de extreem populaire vanillebonbons.’’ Ze sluit af met een
nieuwtje voor alle lezers van Proef: ,,Vanaf juni verkopen we drie soorten
ijscoupes met zelfgemaakt ijs: onze vruchtencoupe, chocoladecoupe en de
verrassingscoupe.’’
Langs komen?:
Chocolaterie Pierre aan de Hoofdstraat 137 in Hillegom, T: 0252 525 210, W: www.chocolateriepierre.nl. Of bezoek de winkel in de Kleine
Houtstraat in Haarlem.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home